Meer dan 60 judoka's namen dit jaar deel aan het clubkampioenschap.

Foto's... meer foto's volgen...

wit I: Emile Van Den Haute, Kenzo Vandergheynst
wit II: Adam La Ouauda

geel: Staf Vanderhaegen, Amy Vanwijnsberghe

oranje: Simon Leroy, Samia Belhaji Touzani, Esteban Dujardin-Hoël

Proficiat!

 

Voor de komende kerstmarkt hebben Samoerai en Brasserie Harmonie de handen in elkaar geslagen voor een dubbele portie kerstvertier. Je kan bij ons terecht voor een heerlijk hapje en lekkere drankjes. Jingle Bells!


https://www.ronse.be/kerstmarkt

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december 2017

 

Met veel droefheid melden wij u het overlijden van André Bockstal. Hij werd 84 jaar.

André is de vader van de grote familie Bockstal waarvan Patrick, Stefaan, Guy en André Junior knappe judoka's waren die de Samoeraikleuren vele jaren glans hebben bijgebracht.

André en zijn echtgenote Monique waren tevens toegewijde bestuursleden van Samoerai, en hebben jarenlang met véél inzet de uitbating van de bar en de winkel behartigd. 

Wij willen hen bij deze voor alles nog eens bedanken, en ons medeleven overmaken aan de familie bij het verlies van een goede echtgenoot, vader, grootvader en overgrootvader.

Gilbert Himpe

Kom nu zondag (26 nov) zeker supporteren voor Samoerai op de interclub in Topsporthal in Gent! Samoerai staat momenteel tweede (met evenveel wedstrijdpunten als Merelbeke). Vertrek aan de dojo om 7u45, weging vanaf 8u45, wedstrijden vanaf 10u.

Tussenstand

Klik hier voor de uitnodiging.

wit I: La Ouaouda Adam
wit II: Belhaji Touzani Aymane, De Caluwé Naomi

geel: D’Haeyer Jolien, Zerri Nosoyba, Van Renterghem Arno, De Rooze Seppe, Hendrickx Viktor
geel II: Al-Aouk Redwane, Khiyi Siraj

oranje: Bola Joseph-Fr, De Koninck Stephen, Abedi Sebastien

Proficiat!

U18

Dit weekend was er een rankingtornooi in Lommel.

Voor het eerst vocht Berne in de -81 kg.

Er waren verschillende nationaliteiten aanwezig maar vooral de onvermijdelijke Nederlanders waren talrijk afgezakt naar Limburg.

Berne won zijn poule en mocht naar de finales waar hij 2 wedstrijden op rij won en zo belandde hij in de halve finale.

Die verloor hij tegen, jawel, een Nederlander (de latere winnaar van het tornooi).

Dan maar focussen op brons.

Dat werd een slopende wedstrijd waar Berne in de golden score won met een ippon.

De medaille was binnen!

Het podium gevuld met 3 Nederlanders en onzen Berne.

Piet

 

U21+

Op zondag 29 oktober zijn we met 3 samoerai's naar Lommel afgezakt om deel te nemen aan de Flanders Cup. Bij dit tornooi mag je als Vlaming slechts deelnemen indien je minimum een top 5 behaalde bij de Vlaamse Kampioenschappen.

Wout (-21, -55kg) zat in een poule met 3 deelnemers maar verliest helaas 2 keer. Het grappige was dat Wout moest kampen met de vest van Yorben en een Amerikaan (zijn eigen kimono was te klein)

Jarne (-21, -66kg) zat in een poule van 4 deelnemers (waaronder de latere winnaar). Verliest helaas 3 keer, nochtans wazari voorsprong tegen een Nederlander die later kampt voor de 3de plaats tegen Yorben.

Yorben (-21, -66kg) zat ook in een poule van 4. Yorben scoort 3 ippons tegen een Belg, een Brit en een Noor. Op naar de halve finale tegen de Belgische Kampioen. Daar maakt hij een inschattingsfout en verliest. De kamp om de 3de plaats was dus tegen de Nederlander die gewonnen had van Jarne. Yorben had iets recht te zetten voor zijn trainingsmaat en zo geschiedde: 3de plaats.

Coach Patrick