Vandaag was Samoerai Ronse goed vertegenwoordigd op de 6e editie van de Golden Judo Cup te Zelzate.

Manon kwam als eerste aan de beurt. Haar eerste kamp verloor ze in de Golden Score met waza-ari. De tweede kamp verloor ze met een houdgreep van een geduchte tegenstander. Haar derde kamp liet ze haar verrassen met een klem. Manon wist de derde plaats te bemachtigen door haar vierde kamp te winnen met een mooie ura-nage ippon.

Na Manon was het aan Omar (U18). In de categorie -55 verloor hij zijn eerste wedstrijd met ippon. Zijn herkansing verloor hij jammer genoeg ook waardoor hij op de 7e plaats kwam te staan. 

Na de middag startten Naïm, Clement en Rodolf aan hun eerste toernooi in de leeftijdscategorie U15. Clement was als eerste aan de beurt en verloor zijn kamp. In de herkansing liet Clement zich verrassen en verloor hij met een houdgreep. Dan was het aan Rodolf. Hij verloor zijn eerste wedstrijd en mocht vervolgens herkansen voor de derde plaats. Met 3 strafpunten tegen verloor hij zijn kamp waardoor hij naast het podium kwam te staan. Naïm won zijn eerste kamp overtuigend met ippon. In de halve finale hield Naïm goed stand tegen een ervaren tegenstander, maar verloor dan toch met waza-ari in de slotseconden van de wedstrijd. Zijn herkansing verloor hij met een counter.  

Als coach ben ik zeer tevreden, iedereen heeft goed gevochten.

Arne & Wout

Dit weekend vond de 13e editie van het internationaal judotornooi Ingelmunster plaats.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de U21+. Manon (-70kg) en Berne (-81kg).

Manon, die in een categorie hoger vocht, won haar eerste kamp overtuigend. De tweede kamp verloor ze nipt dus vechten om brons.

Haar tegenstander was nog iets te sterk, een mooie 5de plaats!

Berne heeft zijn goede vorm te pakken en wint 3 kampen op rij met ippon. Een 1ste plaats!

Piet

Nouri, Arno en Isla gingen zaterdag naar het tornooi in Ingelmunster.

Nouri moest als eerste kampen in het tornooi. Bij gebrek aan coach wist hij van niets. Zijn tegenstrever stond op de mat te wachten en Nouri kwam half gekleed aangelopen. Dit was niet ideaal en hij verloor dan ook.
Zijn tweede wedstrijd won hij, daar zijn tegenstrever was geblesseerd.
Zijn derde wedstrijd tegen een Brit won hij met  ippon.
Zijn vierde wedstrijd, voor brons, verloor hij ongelukkig.

Arno mocht maar één wedstrijd kampen, verloor en mocht naar huis. (raar)

Isla verloor zijn drie wedstrijden en kreeg brons. (raar)

Orel

 

wit I: Lejeune Levi, Van Meirhaeghe Daan, Mantouev Askhab

geel: Arbitat Mohamed, De Caluwé Naomi, Zaghdoud Ines, Van Den Haute Emile, Claeys Aaron

oranje: Delobel Camille

bruin: Van De Wiele Manon

Proficiat

 

Vermits vorige week Berne 3de en Yorben Vlaams Kampioen zijn geworden mochten ze deelnemen aan de Belgische Kampioenschappen.

Berne start uitstekend en wint zijn 1ste kamp. Helaas verliest hij zijn 2de kamp tegen de favoriet en latere Belgisch Kampioen. Dan maar de kleine finale voor de 3de plaats kampen. Berne die nog maar een week genezen is van griep moet heel diep gaan en verliest spijtig genoeg deze kamp. 5de plaats, wat toch een heel mooie prestatie is van Berne.

Yorben heeft pech en heeft vanaf woensdagavond de griep te pakken. 2 dagen in zijn bed en twijfel om te vertrekken naar het BK. Met koorts op de mat staan is niet ideaal en zo verliest hij zijn 1ste kamp (nochtans een haalbare kaart). De 2de kamp is tegen de vice Waals Kampioen en die wint hij met een klem. De plaats om de 3de kamp moest snel gewonnen worden en zo geschiedde, ippon na 15 seconden. Onwaarschijnlijk dat hij ondanks ziekte toch een 7de Belgische medaille behaalt.

Patrick

Noteer alvast in jullie agenda: 

Papa en mama training met Harry Van Barneveld en Inge Clement op zondag 22/04 van 09.30u tot 10.30u.

Aansluitend zijn jullie allemaal welkom op het aperitiefconcert in de Harmonie ten voordele van Levensloop.

Beste ouders,

Zaterdag 24/2/2018 wordt in CC De Ververij een promofilmpje opgenomen voor Levensloop. De peter van dit event is Harry Van Barneveld. Wij nodigen graag zo veel mogelijk kinderen uit om samen met Harry te figureren in het filmpje.

We verwachten de judoka's om 13u10 in de DOJO in kimono of clubtrui (afhankelijk van het weer uiteraard). Samen gaan we dan naar de Ververij.  Rond 14u30 zijn we terug, ouders mogen gerust meegaan. 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur

                                                             

 

 

Wout (-55kg), Yorben (-66kg) en Berne (-81kg) waren 3des op het Oost-Vlaams kampioenschap en mochten dus deelnemen aan de Vlaamse Kampioenschappen.

Wout is uitgeloot en wint dan zijn 1ste kamp, verliest de 2de kamp en verliest de kamp om de derde plaats. 5de plaats, mooi resultaat maar helaas geen ticket voor de Belgische Kampioenschappen.

Berne wint vlot zijn 1ste kamp, maar verliest zijn 2de kamp. Geen nood, de 2 volgende wint hij en eindigt zo 3de.

Yorben heeft een superdag en wint 4 keer op rij: Vlaams Kampioen !

Patrick

 

Vandaag naar Mons getrokken met Yorben en Arne.

Yorben neemt deel in de -66kg. De eerste 3 kampen wint hij vlotjes en dan de finale tegen de kersverse West-Vlaamse kampioen. Die wint hij en wordt dus Belgisch Kampioen bij de hogeschool en universiteitsstudenten.

Arne wint zijn eerste 2 wedstrijden en staat dus in de halve finale. In deze kamp loopt hij een blessure op en verliest. De wedstrijd voor de 3de plaats kan Arne niet voluit gaan en eindigt dus op een 5de plaats.

Patrick

 

FAC4!, Samoerai Ronse en Harmonie Ronse organiseren een after work party op vrijdag 2 maart en een aperitiefconcert op zondag 22 april. Steun Levensloop en kom zeker langs!