BRONS: Karen Delanghe

5de: Shannen Delanghe

 

Verslag

 

Op de Internationale Agglorextrofee in Lommel kwamen twee judoka's van Samoerai in actie. Ondanks de sterke internationale concurrentie behaalde Karen Delanghe een bronzen medaille in de U15. Shannen Delanghe werd 5de in de U20.

Karen kwam als eerste op de mat. In haar eerste wedstrijd stond ze tegenover de Nederlandse Kampioene tegen wie ze na 30 sec al waza-ari kon scoren. Daarna kreeg ze evenwel een yuko tegen, waarna de Nederlandse haar voortdurend blokkeerde. Karen vond hier geen passende oplossing voor en kreeg tot 3 maal toe shido. Haar volgende wedstrijden won Karen vlot met ippon zodat ze verdiend de derde plaats behaalde.

Shannen haar eerste tegenstander was niemand minder dan Ilse HEYLEN, (bronzen medaille op de Olympische spelen in 2004). Shannen kon even stand houden, maar verloor met houdgreep. In haar eerste kamp in de herkansingen won Shannen overtuigend tegen een Duitse. Haar kamp voor de derde plaats, tegen een Luxemburgse seniore, was bijzonder spannend. De beslissing viel pas na de golden score. Shannen verloor deze kamp op hantai (beslissing van de scheidsrechter) en werd zo verwezen naar de vijfde plaats. Proficiat aan Karen en Shannen voor hun goede prestatie op dit Nationaal Selectietornooi!

(Verslag met dank aan Natasha)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 09:25
Proficiat met de bronzen médaille van Karen Delanghe, behaald tegen het kruim van Belgische dames.
Dit is een machtige prestatie, en verdient in de kijker te worden geplaatst.
Hopelijk zal dit mooie resultaat positieve invloed hebben op de meisjes van Samoerai, die zich hieraan kunnen optrekken.

Comments are now closed for this entry