GOUD: Yorben Delanghe

BRONS: Karen Delanghe

 

Verslag

 

Zaterdag 16 mei vertrokken Yorben en Karen naar Mierlo (Nederland) voor het Internationale Houvast tornooi.

Yorben mocht als eerste starten in een poule van 27 deelnemers. De eerste 4 wedstrijden werden binnen de 5 seconden met ippon gewonnen. In de halve finale had Yorben een sterke tegenstander en werd een hevig gevecht geleverd. De laatste seconden kon Yorben hem in houdgreep nemen wat hem de overwinning opleverd. In de finale kon hij vrij snel een vuist maken en voorkomen met waza-ari. Dit levert hem een eerste plaats op.

In Nederland kennen ze geen poule systeem van 4 deelnemers bij de miniemen. Daar wordt een tabel opgemaakt en met 27 deelnemers moet je eventjes vechten om in de finale te geraken.

Karen mocht hierna van start gaan. Haar eerste wedstrijd is ze uitgeloot en komt daarna een Antwerpse tegen. De wedstrijd gaat gelijk op en na golden score verliest ze met hantai. Een onbegrijpelijke beslissing gezien Karen voortdurend aanvalt en haar tegenstander enkel op de counter staat te wachten en Karen bovendien haar tegenstander enkele seconden in houdgreep neemt. In de herkansingen moet Karen 3 wedstrijden winnen. Die worden vlot met ippon gewonnen. De vierde wedstrijd is dan beslissend vermits er maar eén derde plaats is. Karen kan vrij snel en mooi winnen en krijgt hiervoor een mooie trofee voor de derde plaats.

(verslag: Natacha & Patrick)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 12:17
Hier werd opnieuw bewezen dat de jonge Samoerai-judokas intrensieke klasse hebben, die door opleiding in mooie resultaten wordt omgezet.
De 1e plaats van Yorben Delanghe is daarvan de illustratie.
Maar ook de 3e plaats van Karen is een prachtig resultaat, en véélbelovend.
Profiçiat aan beide Samoerais, die de Clubkleuren extra in de verf zetten.
Maar opnieuw ook een pluim voor de begeleiding, de trainers en de Clubleiding.
Ere-Voorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry