GOUD: Vincent Noterman

BRONS: Jens Degroote, Sami Loussif (foto's VJF)

 

Verslag

 

Shannen werd geveld door buikgriep en kon daardoor niet deelnemen.

Fien neemt dus deel als enig meisje van de club. Ze verliest haar eerste kamp in de min 48kg na een zwaar duel met waza-ari tegen de latere finalist. In de eerste herkansing weegt de vorige match blijkbaar nog zwaar door, en zo verliest ze terug met waza-ari. Geen deelname aan het BK voor onze meisjes.

Bij de jongens start Lander in de min 60 kg. Geen tegenstander in de eerste ronde, in zijn eerste wedstrijd verliest hij met ippon van de latere finalist. Zijn eerste herkansing winst met ippon ook zo met de tweede herkansing. Zijn derde herkansing met als inzet de derde plaats, verlies met houdgreep.

Tom vecht in de min 66 kg, en start zijn eerste twee wedstrijden met goed judo,en wint dus ook deze wedstrijden met ippon. Zijn derde wedstrijd verliest,alsook zijn eerste herkansing met ippon. Naast Tom staat Jens in de categorie tot 73kg. Zijn eerste wedstrijd wint hij gemakkelijk met ippon. De tweede wedstrijd geen tegenstander. De derde wedstrijd verlies met waza-ari. In de herkansing toont Jens wel zijn beste judo en ook zijn wil om te winnen. Zijn eerste herkansing wint met ippon,tweede herkansing winst met ippon,derde herkansing winst met ippon, meteen is de eerste podiumplaats voor onze club binnen. Wegens de vrijstelling van Van Tichelt moet Jens echter een tweede maal kampen voor de derde plaats jammer genoeg moet hij dan de duimen leggen en mag hij ondanks zijn derde plaats toch niet mee naar het BK.

In de categorie tot 81 kg kamt Sami,eerste wedstrijd wint hij met gemak,ippon. Tweede wedstrijd winst na een zware kamp met yuko. De derde wedstrijd verlies met ippon. In de herkansing heeft ook hij alles gegeven, winst in eerste,tweede en derde herkansing met ippon. De volgende derde plaats is binnen voor de club en zo ook de eerste van de club die naar het BK mag.

Volgende in de rij is Vincent,met een gewicht van 81.2 kg was hij de lichtste in de categorie tot min 90 kg. Ook voor vincent is er geen tegenstander in de eerste ronde. In de tweede ronde vecht hij in zijn typische stijl en wint zijn wedstrijd met ippon. Volledig opgewarmd door die eerste wedstrijd wint hij ook de volgende met ippon. De derde wedstrijd moet hij echter uitkomen tegen Daan Decooman,een zeer moeilijke wedstrijd maar toch winst voor Vincent met Yuko. De volgende wedstrijd is dus de finale, ook deze wint hij met ippon, de tweede selectie voor het BK is binnen.

In de plus 100 kg heeft onze Bruno moeten verstek geven, opgeroepen door het werk heeft hem verhinderd aan deelname.

(Bernard)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 13:45
Schitterend !!! Proficiat Vincent, Jens en Loussif.
Dat belooft voor de Nationale Kampioenschappen !!
We duimen, en rekenen op medailles.
Ook de begeleiding mag betrokken worden in dit nieuwe sukses.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry