De Samoerai dames konden op de tweede dag van de interclub van de derde naar de tweede plaats klimmen.

Foto's

Artikel Nieuwsblad

 

Verslag

 

Op zondag 29 november vond de tweede dag van de Interclub plaats. De Samoerai dames die na de eerste dag op de derde plaats stonden in de afdeling 2A, moesten het op de beslissende dag zonder Inge Clement (-63kg) stellen. De ploeg werd wel aangevuld met Evelien Timbermont (+70kg) die op de eerste dag niet aanwezig kon zijn. Fien Devos (-52kg), Katrien Verbeke (-52kg), Shannen Delanghe (-57kg), Hanne Dhondt (-57kg), Maaike Degroote (-63kg) en Karen Van den Bossche (-70kg) stonden opnieuw op post. Karen vocht echter niet mee omwille van een blessure.

De dames moesten deze dag Nazareth, Evergem en Ingelmunster zien te verslaan.

Ronse startte sterk tegen Nazareth en won met 4-1. Zowel Katrien, Hanne, Maaike als Evelien wonen met ippon. Nazareth pakte toch nog één puntje aangezien bij Samoerai niemand in de -70kg werd opgesteld.

Tegen Evergem geraakte de dames niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De dames begonnen nochtans uitstekend. Fien wist in minder dan 5 seconden haar tegenstander te vloeren met ippon. In de volgende wedstrijd zorgde Shannen voor de nodige spanning. Ze kon dit echter niet omzetten in punten en de wedstrijd eindigde onbeslist. Maaike, op haar beurt, won haar wedstrijd vlot door twee keer waza-ari te scoren. In de categorie tot 70kg werd opnieuw niemand opgesteld waardoor de stand 2-1 voor Ronse werd. In de laatste kamp had Evelien een beetje tegenslag. Na een twijfelachtige waza-ari tegen, liet ze zich verrassen en kreeg nogmaals een waza-ari tegen.

Als laatste kwam Samoerai uit tegen Ingelmunster, die op dat moment op de eerste plaats stond. Hanne haalde hiervoor haar beste judo boven en scoorde ippon. Maaike vocht goed, maar kon haar wedstrijd niet winnen. In de -70kg en +70kg werd niet gevochten bij gebrek aan een -70 bij Samoerai en een +70 bij Ingelmunster. Katrien eindigde de interclub in schoonheid. Ze wierp haar tegenstander nog vlugger dan Fien met een indrukwekkende vorm van kata-guruma. De eindstand 3-2 voor Ronse stond vast. Ingelmunster verslaan bleek echter niet voldoende om Ingelmunster nog in te halen in het klassement.

Samoerai Ronse eindigde op een verdienstelijke tweede plaats en promoveert op die manier naar eerste afdeling. Ingemunster werd eerste. Nazareth derde.

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 14:44
Wat een sukses story voor de Samoerai meisjes. Promotie naar Ereafdeling is een groot exploot, en verdient een dikke Profiçiat !!
Onverwacht hebben ze voor de verrassing gezorgd bij zowel vriend als tegenstrever, en dat belooft voor de toekomst. Ze hebben allemaal hun aandeel hier in en vormen een hechte ploeg die enkel maar kan groeien en verbeteren.
Dat de toegewijde trainers hier een groot aandeel in hebben is prachtig en verdiend te worden onderstreept.
Hun voorbeeld zal positief werken en resultaat opleveren. Gefeliçiteerd !
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry