Vermits vorige week Berne 3de en Yorben Vlaams Kampioen zijn geworden mochten ze deelnemen aan de Belgische Kampioenschappen.

Berne start uitstekend en wint zijn 1ste kamp. Helaas verliest hij zijn 2de kamp tegen de favoriet en latere Belgisch Kampioen. Dan maar de kleine finale voor de 3de plaats kampen. Berne die nog maar een week genezen is van griep moet heel diep gaan en verliest spijtig genoeg deze kamp. 5de plaats, wat toch een heel mooie prestatie is van Berne.

Yorben heeft pech en heeft vanaf woensdagavond de griep te pakken. 2 dagen in zijn bed en twijfel om te vertrekken naar het BK. Met koorts op de mat staan is niet ideaal en zo verliest hij zijn 1ste kamp (nochtans een haalbare kaart). De 2de kamp is tegen de vice Waals Kampioen en die wint hij met een klem. De plaats om de 3de kamp moest snel gewonnen worden en zo geschiedde, ippon na 15 seconden. Onwaarschijnlijk dat hij ondanks ziekte toch een 7de Belgische medaille behaalt.

Patrick

Reacties   

#1 Himpe Gilbert 19-02-2018 09:20
Proficiat Yorben met Brons, maar ook Berne met je 5e plaats op de BK '18. In ver van optimale omstandigheden door ziekte podium halen op dat niveau is toch wel knap.
En ik herhaal, het beste moet nog komen van onze 2 toppers ! Ook de families mogen delen in de sportieve exploten van hun pupilen die ook in hun studies suksesvol zijn. That's the way !!!!
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C.Samoerai Ronse.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen