GOUD: Karen Delanghe, Thomas Vancoppenolle, Ruben Liveyns

ZILVER: Fien Devos

BRONS: Jens Degroote, Tom Delange, Lander Devos

Klik hier voor meer foto's

 

 

Verslag

 

Lorenz Bordon mocht de spits afbijten voor Samoerai in de U15. Lorenz had een lastige loting, hij moest beginnen tegen zijn zwart beest. Lorenz vocht heel geconcentreerd en kon zijn kumi kata opdringen aan zijn tegenstrever. Lorenz had de wedstrijd goed in handen en kon het ook afmaken met een mooie ippon. Zijn twee volgende wedstrijden verloor hij jammergenoeg.

Karen Delanghe moest maar één wedstrijd vechten. Ze stapte op de mat, vocht en overwon. De gouden medaille was binnen.

In de U17 begon Nicolas Vanderspiegel sterk aan zijn eerste kamp. Beide judoka's waren echter aan elkaar gewaagd en de beslissing viel pas in de golden score. Nicolas scoorde een yuko en kon zo de eerste wedstrijd op zijn naam schrijven. In zijn tweede wedstrijd liet Nicolas zich verrassen door een wurging. Hij herpakte zich in de volgende wedstrijd en scoorde een ippon met een prachtige tani-otoshi. In de wedstrijd om de derde plaats kon Nicolas het niet afwerken en werd hij verwezen naar een vijfde plaats.

Thomas Vancoppenolle zat in een poule van 3. Met een mooie ippon-seoi-nage en een zeer goed uitgevoerde beenveeg won hij zijn twee wedstrijden en haalde zo de tweede gouden medaille binnen voor Samoerai.

Ruben Liveyns, die nog maar 3 weken terug op de mat staat en soms nog last heeft van zijn rug, toonde dat hij weer helemaal terug is. Ondanks de zware loting, wist Ruben met technisch hoogstaand judo zijn 3 wedstrijden in zeer korte tijd te winnen. Een welverdiende eerste plaats.

Ook Arne Dedonder had niet zo'n geluk met zijn loting. Hij vocht twee zeer goede wedstrijden, maar moest twee keer zijn meerdere erkennen in zijn tegenstrever.

Na de U15 en de U17 was het de beurt aan de juniores (U20) en seniors (+20) om zich te bewijzen.

Fien Devos kampte in de lichtste categorie en behaalde een tweede plaats.

Drie dames kampten in dezelfde gewichtsklasse. Shannen Delanghe was de eerste op de tatami. Na een spannende kamp moest zij zich echter gewonnen geven en had geen recht op herkansingen. Hanne Dhondt begon goed aan haar eerste wedstrijd maar liet zich verrassen. In haar herkansing kon zij echter geen vuist maken en verloor. Maaike Degroote verloor met het kleinste verschil haar eerste kamp, maar wist zich te herpakken in de herkansingen. In de kamp om het brons kwam zij op voorsprong maar liet zich in de laatste seconden nog verrassen. Er zat meer in maar toch een mooie vijfde plaats.

Tom Delange en Lander Devos kwamen beiden terug uit kwetsuur en hadden enkele harde tegenstanders. Beiden wonnen vlot hun eerste twee wedstrijden. In de halve finale verloor Tom in de golden score met het kleinste verschil. Lander stond tegenover Kenneth Vangansbeke in de andere halve finale en verloor. Beiden kampten voor de derde plaats en wisten deze met ippon te veroveren.

Jens Degroote won vlot zijn eerste kamp. In de tweede kamp werd de warmte in de zaal hem te veel en moest hij zich via de herkansingen verzekeren van de derde plaats.

Door de mooie resultaten veroverden de Samoerais de beker voor het meeste aantal deeelnemers en de beker van de meeste punten. De schappen in de nieuwe dojo zullen op deze manier verder aangevild worden. Proficiat aan allen!

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 09:12
Wat een prachtig sukses voor de Samoerai-judokas op de Bekers van Deinze. Proficiat aan allemaal, want ze hebben de kleuren van Samoerai dik in de verf gezet.
De 3 gouden medailles zijn daar het bewijs van, en deze van Ruben Liveyns in bijzonder, want zijn eerste heroptreden, na een verplichte periode van rust, is schitterend en hoopgevend.
Ook de begeleiders, de trainers en het bestuur verdienen het om te worden gefeliciteerd met deze suksessen.
De nieuwe traings-faliciteiten in de prachtige nieuwe dojo zullen hopelijk opnieuw vele suksessen brengen !!!
Ere-Voorzitter Gilbert Himpe.

Comments are now closed for this entry