GOUD: Yana Devlaminck

ZILVER: Karen Delanghe

BRONS: Ilka Dhondt, Thomas Vancoppenolle, Arne Dedonder

 

 

Verslag

 

Zaterdag  was het de beurt aan de jongens om te  proberen door  te stoten naar de nationale kampioenschappen volgende week in Doornik.

Eerst  kwamen de U20 in actie. Seba  die verleden week als vierde eindigde moest een voormatch doen tegen Xavier Cuppens die vorige week afwezig was wegens verplichtingen met de VJF en zo een vrijstelling kreeg om onmiddellijk door te stoten naar de Regionale. Seba  verloor deze wedstrijd maar kwam nog in aanmerking voor herkansingen. Maar ook daar slaagde hij niet om te winnen.

Dan kwam Yannis in actie, zijn eerste wedstrijd won hij vlot met ippon. In zijn tweede wedstrijd zocht  hij te veel naar het judo dat hij vorige  week toonde en gaf zo in een moment van onoplettendheid de match uit handen. Ook hij werd doorverwezen naar de herkansingen. Hier kwam hij voor met yuko en liet zich dan verrassen, toch een goede prestatie voor zijn eerste jaar en een leerschool naar volgend jaar toe.

Nu de categorie U17. Ook hier twee vertegenwoordigers voor onze club: Arne Dedonder en Thomas Vancoppenolle.

Thomas was de eerste die in actie kwam. Een klein beetje nerveus stapte hij de mat op maar een weinig later verliet hij die weer met een ippon meer op zijn palmares. In  zijn tweede wedstrijd was de tegenstander sterker en moest Thomas herkansen. Hier herpakte hij zich en wetende dat een overwinning goed was om volgende week aan de nationale deel te nemen maakte hij een mooie ippon om zo de bronzen medaille in de wacht te slepen.

Dan mocht Arne zijn kunnen tonen. Na het mooie judo dat hij ons verleden week liet zien mochten we ook vandaag  mooie wedstrijden verwachten van Arne. Zijn eerste wedstrijd  kwam hij zonder kleerscheuren door. In zijn halve finale was het hard tegen hard en kon de overwinning elke kant uitgaan. Arne deed een mooie beweging die op het laatste ogenblik werd gecounterd door zijn tegenstrever, wat ook Arne naar de herkansingen stuurde. Niet uit zijn lood geslagen kwam hij op de mat voor zijn wedstrijd voor derde plaats en maakte er niet te veel woorden aan vuil. Ook hij veroverde een mooie bronzen plak en het ticket voor de nationale finale volgende week.

Als laatste die dag kwam de categorie U15 in actie met onze Lorenz Bordon. In zijn eerste wedstrijd liet hij een mooie ippon optekenen, echt eentje uit de boeken. In de tweede wedstrijd werd hij echter verast en werd ook naar de herkansingen doorverwezen. In die herkansingen gebeurde hetzelfde en moest Lorenz genoegen nemen met een vijfde plaats. Maar zijn woorden “Volgend jaar beter” blijven mij bij en laten mij veel goeds hopen voor de volgende editie.

Zondag was het dan de beurt aan de dames. In de U20 hadden we drie dames (Dhondt Hanne, Degroote Maaike en Delanghe Shannen) die allen in hetzelfde gewicht aantraden, nl de -57kg. Na een blik op het wedstrijdblad werd snel duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou worden aangezien alle deelneemsters aan elkaar gewaagd waren en het verschil tussen winst en verlies klein waren. Hanne mocht de spits afbijten en deed dat goed door haar eerste wedstrijd te winnen. Haar tweede wedstrijd was een zware dobber en na een felbevochten partij verloor Hanne. In de herkansingen kwam ze op de mat met een pijnlijke en gezwollen knie uit haar tweede partij en moest ook daar het onderspit delven. Volgende aan de beurt was Maaike. Haar eerste wedstrijd won ze zonder problemen en in haar tweede wedstrijd kwam  ze uit tegen de latere finaliste. In de herkansingen  won Maaike mooi haar eerste twee wedstrijden maar moest in de partij voor het brons na een felbevochten wedstrijd genoegen nemen met de vijfde plaats. Laatste aan de beurt in de categorie was Shannen. Zij begon tegen de latere winnares en werd ook doorverwezen naar de herkansingen. Shannen won haar eerste herkansing en kwam in de volgende uit tegen haar zwarte beest.  Na een mooie wedstrijd moest ze uiteindelijk toch de overwinning laten aan haar tegenstander. Onze dames hebben mij toch heel mooi judo laten zien en ik ben zeker dat als ze zo voort werken ik hen volgend jaar mag begeleiden naar de nationale.

In de U17 kwam Shana  Devlaeminck in actie voor Ronse. Ook zij zit in de -57 en ook hier is de categorie niet de gemakkelijkste. In normale omstandigheden moest zij altijd op het podium staan, maar normaal bestaat niet in judo. Shana kwam niet aan haar beste judo toe en kon zich vandaag niet opdringen. En dan moeten we in de herkansingen ook nog rekening houden met een dubieuze beslissing van de scheidsrechters . Spijtig genoeg missen we ook Shana op de nationale kampioenschappen.

In de U15 hadden we nog 3 judoka’s (Yana Devlaeminck, Ilka Dhondt en Delanghe Karen) om enkele medailles weg te kapen voor Ronse en zo gevraagd zo gedaan.

Yana mocht de spits afbijten en won vlot haar eerste wedstrijd. In de tweede ging ze gewoon door en won ook die mooi met ippon. De finale was een herhaling van de provinciale finale en Yana was uit op een revanche. Dit deed ze dan ook, waardoor ze Vlaams Kampioen werd.

Dan was het de beurt aan Karen. Haar eerste wedstrijd was meer een opwarmingsronde waarna ze heel lang moest wachten om aan haar halve finale te beginnen.  Daar kwam ze ook zonder kleerscheuren uit en kon zich opmaken voor de finale. In de finale twee dames die elkaar door en door kennen. Ook hier zagen we een mooie wedstrijd met kansen voor beide kanten. Spijtig genoeg was het de tegenstander die won maar met een mooie zilveren medaille kan Karen volgende week op de nationale een revanche nemen.

De laatste die voor Samoerai in actie kwam dit weekend was Ilka. Nog niet helemaal geconcentreerd verloor ze haar eerste wedstrijd en moest naar de herkansingen. Na een peptalk van coach Stan liet Ilka geen steken meer vallen en won mooi haar twee wedstrijden die recht gaven op brons en een plaats op de nationale.

Na een weekend van vreugde en verdriet zijn Stan en ik toch heel blij met het judo en de mentaliteit die onze judoka’s laten zien hebben zowel in winst als verlies. Voor de gemedailleerden  rust niet te lang op jullie lauweren want volgende weekend moeten jullie er weer staan en nog sterker dan nu. Voor de anderen, niet getreurd volgend jaar hebben jullie nog een kans en we zijn er zeker van dat jullie die met beide handen zullen grijpen.

Proficiat aan allemaal! Ignace

Reacties

#1 Gilbert Himpe 10-04-2011 08:55
Ik wens de jongens & meisjes van Samoerai Ronse profiçiat met hun mooie resultaten op de Provinciale & Regionale Kampioenschappen, maar ook de trainers en het Bestuur. Doe zo verder in de Nationale Kampioenschappen.
De prachtige nieuwe dojo zal hopelijk een grote stimulans zijn om nog beter te worden door training en doorzetting.
De Erevoorzitter van Samoerai Ronse.

Comments are now closed for this entry