7e: Ruben Liveyns

 

 

Drie Samoerai judoka's met de  selectie van Oost Vlaanderen aan het werk in Maassluis (NL) op zaterdag 25 april 2009

De OPEN DUTCH YOUTH CUP in Maassluis is voor onze noorderburen een belangrijk meetmoment. In deze tornooien worden de tickets uitgedeeld naar de Europese kampioenschappen voor beloften. Vandaar dat het deelnemersveld vrij groot is aangevuld met delegaties uit Vlaanderen, Wallonië, Engeland , Duitsland en Denemarken.

Arne De Donder en Thomas Van Coppenolle dankten hun selectie aan hun deelname en medaille op het afgelopen Belgisch kampioenschap. De laagste gewichtsklasse in Maassluis was de categorie tot 50 kg. Arne De Donder startte zeer goed in zijn eerste kamp, kwam op voorsprong maar raakte in een houdgreep en kon niet meer herkansen. In dezelfde klasse stond Thomas Van Coppenolle die normaal aantreedt in de categorie tot 46 kg. Insiders wisten dat Thomas een vinnig manneke was. Ook in Nederland toonde Thomas zijn vechtlust. Hij verloor met het kleinste verschil na een felle kamp en kon ook jammer genoeg niet herkansen.

Ruben Liveyns keerde na een afwezigheid van vier maanden terug en nam deel aan dit tornooi op eigen initiatief. Met nog maar enkele weken trainen was de conditie nog niet optimaal. In de categorie tot 66 kg won hij zijn eerste twee kampen met ippon. In zijn derde wedstrijd kreeg hij te kampen met krampen en verloor met wazari. In de herkansingen kwam hij terug na een overwinning met ippon. Uiteindelijk was de vijfde kamp er iets te veel aan en diende Ruben op te geven. Hij werd uiteindelijk zevende. (Anne Roos)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 11:28
Toch wel hoopgevende resultaten van de 3 Samoerai judokas.
Het is bekend dat Nederland altijd felle judokas heeft.
Daarom is de deelname van geselecteerde judokas op zichzelf reeds een beloning.
De ervaring die daar wordt opgedaan is steeds positief.
Meerdere Samoerai judokas hebben dit in het verleden bewezen in Heerlen en Kerkrade.
Proficiat Arne, Thomas & Ruben. Volhouden en verder trainen is de boodschap.
Ere-Voorzitter Gilbert Himpe.

Comments are now closed for this entry