BRONS: Ruben Liveyns, Thomas Vancoppenolle

 

Verslag

 

Vijf Samoerai judoka's werden door het provinciaal comité geselecteerd voor dit prestigieuze tornooi. Een tornooi op 8 matten over twee dagen waarbij verschillende nationaliteiten de tatami bevolkten. Naast de Belgen ( VJF en FFJB), zagen we Nederlanders,  Engelsen, Fransen en zelfs enkele Oost bloklanden ( Azerbeidjan en Armenie). Een aangename wedstrijdformule maakte dat elke judoka zeker twee wedstrijden kon kampen. Via een poulesysteem met vier of vijf kampers die het tegen elkaar opnamen, kon de eerste en tweede uit die reeks doorstoten naar de finaleronde.

Op zaterdag, bij de dames U20, stond Shannen Delanghe in een zeer zware reeks. Shannen verloor haar eerste wedstrijd op hantai (beslissing) en verloor haar volgende kamp tegen een Nederlandse met ippon. Shannen kwam hierdoor als derde uit haar poule en het tornooi was voor haar dan ook afgelopen.

Op zondag kwamen onze 4 andere judoka's aan de beurt.

Karen Delanghe werd ingedeeld in een poule van 5 deelnemers. Karen was echter nog niet volledig uitgerust van het tornooi in Mierlo (Nedeland) en ze had ook met heel wat spierkrampen te maken. Ze verloor haar eerste wedstrijd tegen een Engelse op hantai (beslissing), maar won haar volgende wedstrijden tegen achtereenvolgens een Antwerpse, een Waalse en een Nederlandse. Karen kwam jammergenoeg enkele punten tekort om naar de eindtabel door te kunnen gaan.

Bij de jongens -46 kg diende Thomas Vancoppenolle vier kampen te beslechten. Hij startte goed in de eerste kamp maar raakte in een armklem. Zijn tweede wedstrijd won hij overtuigend met ippon. De derde kamp verliep gelijk en een mislukte offerworp kostte hem de overwinning. De laatste kamp verliep iets moeilijker en uiteindelijk diende hij het onderspit te delven. Te vermelden valt dat Thomas met zijn 42,9 kg de lichtste van de bende was. Hij werd vierde en behaalde op die manier een medaille.

Arne De Donder -50kg  had een offday. Enerzijds ondergebracht in een zware poule, anderzijds niet in zijn gewone doen. Hij verloor zijn eerste kamp, won zijn tweede en kreeg dan de Belgische kampioen voorgeschoteld die toch een maatje te groot was.

Ruben Liveyns die in de – 66kg ook de lichtste in de groep was, kreeg enkele beren voorgezet. Zijn eerste kamp verloor hij met yuko. Hij herpakte zich met twee schitterende ippons in de volgende kampen. In de finale in lijn won hij zijn twee wedstrijden opnieuw met flitsende bewegingen. In de halve finale liet hij zich verrassen en pakte op die manier toch een verdiende derde plaats.

(verslag met dank aan Anne, Patrick en Natasha)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 12:25
Wat zijn dat opnieuw prachtige resultaten van de Samoerai-judokas. En dit op een niveau dat steeds hoger wordt.
De 3e plaats van Ruben is een flinke prestatie in dit selecte gezelschap, en dat in heropbouw na meerdere maanden van gedwongen inactiviteit.
Thomas is een vaste waarde geworden, maar ook Arne, niettegenstaande Off-day.
Shannen en Karen Delanghe hebben opnieuw getoond dat ze bij de Samoerai-meisjes een grote toekomst hebben.
Profiçiat aan alle Samoerais die Provinçiaal werden geselecteerd, en dat alleen al verdient te worden vermeld. Ze hebben niet ontgoocheld.
Ere-Voorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry