GOUD: Elie Fourneau, Yorben Delanghe, Karen Delanghe, Ruben Liveyns, José Goldschmied

BRONS: Shannen Delanghe, Sebastian Geeraert, Tom Delange

5de: Yannis Vanden Daele, Nicolas Vanderspiegel

 

Verslag

 

Op zaterdag 17 oktober zakten 8 judoka's van Samoerai af naar Evergem voor de 25e editie van het tornooi Freddy Van Durme. In de voormiddag vocht Karen Delanghe (-40 kg) bij de U15 twee zeer goede wedstrijden die ze beide met ippon won. De eerste gouden medaille was binnen.

Bij de U17 won ook Ruben Liveyns (-66kg) overtuigend een gouden medaille. Nicolas Vanderspiegel verloor nipt de kamp voor de derde plaats.

Shannen Delanghe (-57kg) was als eerste aan de beurt bij de U20/+20. Shannen verloor haar eerste wedstrijd op handtai, maar won de volgende kamp vlot met ippon en behaalde de derde plaats.

Tom Delange belaade op zijn beurt een derde plaats in de categorie tot 66kg. In de -73kg verloor Yannis Vanden Daele voor de derde plaats.

In de categorie tot 90kg kwamen zowel Sebastiaan Geeraert als José Goldschmied op de mat. Seba werd derde achter José die de gouden plak behaalde. Voor José was het de eerste gouden medaille op Belgische bodem. José is aangesloten als trainer bij Samoerai Ronse maar heeft de Mexicaanse nationaliteit. Het tornooi gold voor José als waardemeter ter voorbereiding op de interclub in eredivisie in november. Met direct een gouden medaille ziet de voorbereiding er alleszins veelbelovend uit.

Op zondag was het de beurt aan de pupillen (U11) en miniemen (U13) om zich te bewijzen. Voor Samoerai namen Yorben Delanghe en Elie Fourneau deel. Zowel Elie als Yorben zetten hun beste beentje voor. Elie behaalde met mooi judo voor het eerst een eerste gouden medaille op een tornooi. Ook Yorben werd eerste na drie ippons.

Proficiat allemaal!

Reacties

#2 HIMPE Gilbert 10-04-2011 13:59
De 1e plaats en gouden medaille voor Jose Golsdschmied zijn wel een echte opsteker voor de komende Interclub.
Met zijn kracht en techniek zal Jose ook daar wel meerderen verrasen.
Dit doet mij persoonlijk ook een groot genoegen, en velen met mij, want hij is een man met kunde en inzet.
Proficiat Jose !!!!
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe
#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 13:58
Opnieuw prachtige resultaten van de Samoerai-judokas.
Proficiat aan alle deelnemers, en vooral aan de medaillewinnaars !!!
Het zit goed met de Samoerai jeugd, zoveel is duidelijk.
Bestuur en trainers mogen fier zijn dat hun inspanningen worden beloond.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry