Verslag

 

Op de eerste dag van de interclub kwamen zowel onze twee herenploegen als onze damesploeg in actie.

De DAMES moesten het vroegst uit de veren, zij werden in hun nieuwe outfit van het merk Patrick (www.patrick.eu) om 8u in Ingelmunster verwacht voor de weging.

Onze ploeg bestond uit Fien Devos (-52kg), Katrien Verbeke (-52kg), Shannen Delanghe (-57kg), Hanne Dhondt (-57kg), Maaike Degroote (-63kg), Inge Clement (-63kg) en Karen Van den Bossche (-70kg) .

Er werd echter afgesproken dat Karen niet zou worden opgesteld omwille van een blessure. Gezien zowel Kortrijk als Lokeren forfait gaven, stonden er maar twee wedstrijden op het programma voor Samoerai.

Eerst was Hooglede aan de beurt. Fien, Hanne, Maaike en Inge werden opgesteld. Inge wist in de -70kg Jolien Woussen vast te zetten met een klem. In de +70kg werd niemand opgesteld, waardoor we een puntje lieten vallen. Fien vocht te braaf en kon haar kumi-kata niet opleggen. Ze verloor tegen Sien Vancraeynest. Hanne begon sterk aan haar wedstrijd, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Tine Boudry. Maaike zette de eindstand vast op 2-3 voor Hooglede na winst tegen Marie-Laure Willaert.

Vervolgens kwamen Katrien, Shannen, Maaike en Inge op de mat tegen Lichtervelde. Maaike toonde in haar tweede wedstrijd opnieuw mooi judo en scoorde waza-ari. Haar tegenstander, Maaike Vanbeirsbilck, viel slecht en gaf op. Ook Inge zette haar tweede wedstrijd naar haar hand. Winst met ippon tegen Davina Derous. Katrien won heel vlot van Isabel Huyghe. Shannen zorgde voor de vierde overwinning tegen Els Simoen. Lichtervelde pakte toch nog één puntje aangezien opnieuw niemand in de +70kg werd opgesteld. Eindstand 4-1 voor Ronse. Onze damesploeg staat momenteel op de derde plaats.

Overzicht dames 2A in pdf.

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 14:15
Prachtig resultaat voor de Samoerai dames. Dit geeft een grote stimulans aan de jongeren om in de voetsporen te treden van de leading ladys die de weg tonen.
Proficiat, en good luck voor de 2e en laatste dag van de Interclub.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry