Onze tweede herenploeg eindigt op de zevende plaats in de interclub.

Foto's

 

Verslag

 

De eerste herenploeg werd op 29 november in de namiddag in Zele verwacht voor de laatste dag van de interclub. Na een minder geslaagde eerste dag, moesten de Samoerai judoka’s alles uit de kast halen om een degradatie naar tweede afdeling tegen gaan.

Lander Devos (-60kg), Tom Delange (-66kg), Jens Degroote (-73kg), Sami Loussif (-81kg), Vincent Noterman (-90kg), Ignace Hart (-90kg), José Goldschmied (-100kg) en Rudy Verplancken (+100kg) beseften dit ten volle en zetten alles op alles.

De eerste twee tegenstanders waren echter niet van de minste. Samoerai slaagde er dan ook niet in Ingelmunster (2-4) en Zele (3-4) opzij te zetten. Filip en Sami zorgden voor de 2 punten tegen Ingelmunster. Lander, Jens en Sami konden scoren tegen Zele.

De twee laatste wedstrijden tegen Lummen en Reet moesten gewonnen worden om in eerste afdeling te blijven!

De wedstrijd tegen Lummen werd een ware thriller. Filip startte sterk door te winnen met waza-ari en zo een voorsprong voor Samoerai uit te bouwen. Sami ging verder op dit elan en legde de 2-0 vast. José, die al twee wedstrijden boven zijn gewicht vocht, was uitgeput en kon zijn wedstrijd niet winnen. Vincent scoorde vlot ipppon wat betekende dat Samoerai nog een puntje nodig had voor een eerste overwinning. Lander zorgde voor de verlossende ippon. Tom en Jens die daarna nog aan de beurt kwamen, moesten beiden de duimen leggen voor hun tegenstanders.

Als afsluiter moest Ronse nog kampen tegen Reet. Samoerai scoorde 7 ippons op rij en kon zo de Interclub toch nog met een positieve noot afsluiten. Samoerai eindigde op een zevende plaats en ontkomt op die manier aan degradatie.

Koksijde werd eerste, Ingelmunster en Nazareth volgden op plaats 2 en 3.

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 10-04-2011 14:41
Ik ben zéér verheugd met de mooie prestaties van de jonge Samoeraiploeg die schitterend hebben gekampt. Het moest, want zo hebben ze vermeden dat JC Samoerai Ronse na 35 jaar in Ereafdeling zou degraderen. Proficiat aan allemaal, want ze hebben met volle overtuiging een lastige klus geklaard.
José moest inderdaad de lastigste kampen leveren, altijd boven zijn eigen gewichtsklasse, maar heeft zich een echte Samoerai getoond.
De jongsten, Lander en Jens waren de grote uitblinkers, maar ook Filip was top, en Tom en Vincent hebben zich tot het uiterste gegeven.
Een grote dikke pluim voor de geblesseerde Ignaçe, die in de laatste en belangrijkste kamp feilloos won met ippon. Ik heb genoten van deze Samoerais !
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry