Oost Vlaanderen wordt eerste bij jongens, tweede bij de meisjes en pakt eveneens de algemene beker.

(foto VJF)

 

Naar jaarlijkse gewoonte strijden de verschillende provincies onderling voor de titel van nationaal kampioen. Dit jaar lag de organisatie in handen van de LFJ en werd dit kampioenschap georganiseerd in Etterbeek.

 

Voor Ronse waren drie judokas geselecteerd. Uiteindelijk was het slechts Karen Delanghe die effectief deelnam. Ilka Dhondt en Thomas Vancoppenolle haakten af op het laatste moment.
Ook de  begeleidende coachen zijn beide lid van Samoerai Ronse : Anne Roos voor de meisjes en John Vanderostyne voor de jongens.

Bij de meisjes deden 6 provincies mee : Oost en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luik.

In de eerste poule kwam Antwerpen als overwinnaar uit de duels met Luik en West-Vlaanderen.
De Oost-Vlaamse meisjes kwamen als tweede uit hun poule na wedstrijden tegen Henegouwen en Limburg.

Tegen Henegouwen werd het 3(37) – 4(40) in het voordeel van de Waalse meisjes.
De Oost Vlaamse ploeg bestond uit Karen Delanghe ( +10), Ineke Uytendaele (-10), Rani Dewaele (+10), Inez Decraemer (hiki wake), Fibe Depauw (-10),Michelle Deschrijver (+7) en Nathalie Claes (-10). Enkel in de -70 kg kon Oost-Vlaanderen niemand opstellen.

Tegn Limburg werd het 5 (47) – 3 (20) voor Oost-Vlaanderen.
De ploeg was Karen (+10), Ineke (+10), Rani (+10), Evelien Cappaert (+7), Fibe (+10), Michelle (-5) en Nathalie (-5)

Het duel tussen Henegouwen en Limburg eindigde op hiki wake. Hierdoor kwam Henegouwen als eerste uit de poule en Oost-Vlaanderen als tweede.

In de halve finale werd het 5(50)-2(20) voor Oost Vlaanderen tegen Antwerpen.
Karen (+10), Ineke (-10), Rani (+10),Inez (+10), Fibe (+10), Michelle (+10) en Nathalie (-10)

De finale ging terug tussen Hengouwen en Oost-Vlaanderen. De Vlaamse meisjes waren gebrand op revanche en gingen resoluut voor goud. Uiteindelijk werd de ploeg geklopt op technische punten 4 (40) – 4 (35) voor Henegouwen.
Karen (+10),Ineke (-10),Rani (+10), Evelien (+5),Fibe (-10), Michelle (+10), Nathalie (-10)

Een prachtige tweede plaats voor een zeer hecht meisjesteam.

***

Met een beetje verschuiven konden we toch een ploeg van 9 man opstellen (ipv 10) en werd de schade door forfaits beperkt.
De jongens kwamen als winnaar uit de poules na kampen tegen Antwerpen, Luik en Henegouwen, winnaar tegen West Vlaanderen na hiki wake en winst na lottrekking. Spannende finale tegen Henegouwen werd uiteindelijk gewonnen door de Oost-Vlamingen die zich Belgisch kampioen Interpovinciaal kunnen noemen.

Al duidelijk bleek dat de algemene beker ofwel naar Oost-Vlaanderen ofwel naar Henegouwen zou gaan. Na de puntentelling bleek dat Oost-Vlaanderen meer overwinningen had en dan ook verdiend de beker in het algemene klassement mocht ontvangen.
Een dikke proficiat aan alle judokas voor hun inzet, judospirit,sportiviteit en teamgeest.

(Anne)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 17-04-2011 07:31
Karen Delanghe bewees nogmaals haar intrensieke klasse, ditmaal op het hoogste niveau, door haar 4 wedstrijden te winnen, telkens met Ippon !!
Dikke proficiat Karen, en dit mag dienen als voorbeeld voor de Samoerai jeugd.
Jammer van het afhaken van de 2 andere Samoerai geselecteerden, Ilka Dhondt en Thomas Vancoppenolle op deze nochtans prestigieuze Nationale Ploegen-Kampioenschappen per Provincie.
Samoerai was altijd een basis daarvoor met het meest aantal judokas.
Ook de Oost-Vlaamse Provinçiale Coaches Anne Roos en John Vanderostyne, beiden Samoerai-leden, verdienen een dikke pluim.
Anne leidde de Oost-Vlaamse meisje naar de Zilveren médaille, en John behaalde met de jongens het Goud en de Nationale Interprovinciale Ploegentitel.
Dat deze resultaten goed waren voor het algemeen klassement en Beker is dan ook méér dan verdiend.
Mijn feliçitaties aan allen.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry