ZILVER: Jens Degroote
BRONS: Fien Devos, Sami Loussif

Het Nieuwsblad: ‘Samoerai met twee eigen kandidaten naar Belgisch kampioenschap Judo in Ronse ‘

 

 

Fien Devos en Jens Degroote plaatsen zich voor het Belgisch kampioenschap in eigen huis

 

Op zaterdag 23 oktober ontmoetten de vier geplaatsten per provincie elkaar om een ticket te bemachtigen voor de Belgische kampioenschappen die doorgaan te Ronse op 6 november.
Bart Devos is een gelukkige voorzitter en een fier vader.

Bij de dames -48kg won Fien haar eerste kamp met ippon. Nadien verloor ze in halve finale maar via de herkansingen pakte ze de derde plaats. Wat haar een deelname aan de Belgische kampioenschappen opleverde.

Bij de dames -63 kg stonden de drie Samoerais voor een zware opdracht. Hanne Dhondt stond tegenover Milane Kerckhove en verloor. Ook haar eerste herkansing was geen succes.
Shannen Delanghe stond tegen de latere winnares Caro Verheirstraete. Shannen diende in de herkansingen eveneens de duimen te leggen.
Maaike Degroote stond tegenover Lise Luyckfasseel die later in de finale tegen haar clubgenote stond. Ook voor Maaike was de herkansing geen succes.

Bij de heren -60 kg startte Nicolas Vanderspiegel goed maar liet zich verrassen. Spijtig genoeg geen herkansingen.

In de categorie tot 66 kg won Ruben Liveyns vlot zijn eerste kamp. Tegen Soren Hapers werd het een bloedstollende kamp. Na 5 minuten was er geen winnaar , dit betekende verderzetting in de golden score waar Ruben een ogenblik onoplettend was en deze kamp na 7 minuten verloor. Via twee overwinningen in de herkansingen stond Ruben tegenover Tom Van Herck in de kamp om de derde plaats. Als eerstejaar junior tegenover een geroutineerde senior was de overwinning niet haalbaar. Toch een mooie vijfde plaats.

Jens Degroote overtrof zichzelf in de categorie tot 73 kg. Na overwinningen op oa. Olikier Myoshi, Kristof Timmermans en Kain Staelens, stond Jens in de finale tegenover oude rot Vandermade. Na een mooie wedstrijd moest Jens echter de duimen leggen. Met deze tweede plaats heeft echter goede vooruitzichten voor de nationale kampioenschappen.

Laatste Samoerai die op de mat stond was Sami Loussif. Hij startte fantastisch met drie overwinningen. De halve finale tegen Xavier Kuppens was een ware veldslag. Beide judokas gaven het beste van zichzelf. Sami verloor en moest via de herkansingen een medaille behalen. Hij haalde uiteindelijk errmetaal maar in deze reeks was er slechts één derde plaats, daar Dirk Van Tichelt rechtstreeks was geplaatst. Tegen rivaal Vincent Lefever van Koksijde, die Sami in de voorrondes ook reeds had ontmoet en met succes, was het dit keer echter in mineur. Deze kamp was er teveel aan. Jammer voor Sami.

Al bij al kan coach Ignace Hart tevreden terugkijken op dit regionale kampioenschap met twee judoka’s die de kleuren van Samoerai in Ronse zullen verdedigen.

Het belooft een prachtig kampioenschap te worden met de 4 beste Vlamingen en 4 beste Walen per gewichtsklasse.

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 17-04-2011 07:50
Profiçiat Jens met Zilver en Fien & Sami met brons ! En ook aan de begeleiding !
Alle 3 dus geplaatst voor het BK van 6 November in ‘t Rosco.
Voor eigen publiek wordt het hopelijk een sukses voor de 3 Samoerais.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry