GOUD: Karen Delanghe, Shannen Delanghe

ZILVER: Arne De Donder

 

Verslag

 

 

U17 -40kg
Karen Delanghe was alleen in haar categorie en op haar vraag nam zij deel in de cat -44. Daar was ook slechts één deelneemster en hier werd het ‘Best of Three’ principe toegepast. Karen wist tweemaal de overwinning naar zich toe te halen. Hoewel de tweede overwinning een heel raar verloop kende door scheidrechterlijke blunders. Gelukkig werden hun beslissingen herroepen door de verantwoordelijken van de scheidsrechterscommissie. Karen behaalde de eerste plaats

U17 -55kg
Arne De Donder stoote door naar de finale na twee ipponoverwinningen. In de finale kwetste hij zich aan de duim en had moeite om de juiste kumi kata te vinden. spijtig verloor hij uiteindelijk, maar toch een mooie tweede plaats.

U20 -60kg
Nicolas Vanderspiegel had pech met de loting en hoewel uitgeloot in de eerste ronde , ontmoette in de eerste kamp de latere winnaar. In de herkansing voor de derde plaats was hij goed op dreef maar kwam een tikkeltje te kort. Mooie vijfde plaats.

U20 -66 kg
Voor Ruben Liveyns startte 2010 in mineur. In zijn eerste kamp kwam hij op voorsprong maar onbegrijpelijk werd hij uitgesloten door het toepassen van een verboden klem. Alle omstaanders zagen hier geen kwaad in. De scheidsrechters zagen dit echter anders. Voor Ruben was het tornooi dan ook afgelopen.
In dezelfde gewichtsklasse kampte Lander de eerste wedstrijd uitstekend. In zijn tweede kamp verloor hij met het kleinste verschil.

s’Morgens  hadden de organisatoren beslist om de dubbele herkansing te vervangen door een enkele herkansing. Deze melding werd echter niet meer herhaald toen de U20 dienden te starten. Voor Lander was het spijtig genoeg ook gedaan.

U20 -63kg
Shannen Delanghe, die normaal in de -57 kg kampt, veroverde op een prachtige manier de eerste plaats met drie opeenvolgende ipponoverwinningen.

Door scheidsrechterlijke dwalingen en slechte communicatie over het wedstrijdverloop, is dit een tornooi om zo snel mogelijk te vergeten. Maar ondanks deze mogen we niet vergeten dat Karen, Shannen en Arne wel prachtige prestaties hebben geleverd.

We hopen op een pak medailles voor de volgende kampioenschappen.

(Anne Roos)

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:37
Profiçiat voor de zusjes Karen en Shannen met hun gouden plak.
Maar ook voor de gekwetste Arne die toch nog de zilveren plak veroverde !
De 5e plaats van Nicolas betekent dat ook hij een mooie prestatie leverde.
Voor Ruben en Lander komen wel betere momenten, want in sport staat winnen niet altijd vooraan.
Samoerai stond toch weer op het voorplan, en dat verdient feliçitaties.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry