GOUD: Karen Delanghe, Maaike Degroote

ZILVER: Ilka Dhondt, Thomas Vancoppenolle, Hanne Dhondt

BRONS: Arne De Donder, Shannen Delanghe, Lander Devos, Ruben Liveyns, Yannis Vanden Daele

Foto’s

 

 

Verslag

 

Samoerai schreef dit jaar 15 judoka’s in voor het Provinciaal Kampioenschap in Aalter: 1 cadet, 5 beloften en 9 junioren.

In de voormiddag kwamen de cadetten (U15) en de beloften (U17) op de mat.

Ilias Ikadouran raakte, als enige ingeschreven cadet, helaas niet verder dan de weging omdat hij zijn identiteitskaart niet bij had.

Arne De Donder en Lorenz Bordon traden samen aan in de categorie tot 55kg. Lorenz kon zijn judo niet opdringen en verloor zowel zijn eerste wedstrijd als zijn herkansing. Arne vocht zich met succes naar de halve finale, maar moest daar de duimen leggen tegen Brent Van Hecke uit Berlare. In een spannende wedstrijd voor de derde plaats haalde hij het van Angelo Noncle van Judoclub 2000. Een verdiende derde plaats.

Thomas Vancoppenolle (-50kg) kon in zijn eerste kamp de sterke utchi-mata van zijn tegenstrever counteren en won met ipppon. In de finale geraakte hij niet voorbij Kevin Claus uit Zele die hem wist te verrassen met een wurging. Een tweede plaats voor Thomas.

Karen Delanghe was alleen in haar categorie en plaatste zich bijgevolg automatisch voor het Regionaal Kampioenschap.

Ilka Dhondt kwam in actie in de -44kg. Ilka verloor haar eerste wedstrijd, maar zette dit recht door in haar tweede kamp een indrukwekkende ippon te scoren. Een mooie tweede plaats voor Ilka.

Bij de dames junioren  (U20) deden 3 judoka’s van Samoerai Ronse mee.

In een poule van 6 judoka’s wist Shannen Delanghe (-57kg) zich, na verlies tegen Julie Vansuyt, te plaatsen voor de regionale kampioenschappen in Herentals, door mooi derde te worden.

Hanne DHondt en Maaike Degroote mochten het uitvechten in de gewichtsklasse tot 63 kg in een poule van 3 judoka’s. Hanne won één wedstrijd, maar verloor de andere en werd zo tweede. Maaike won overtuigend beide kampen en werd verdiend provinciaal kampioen.

Bij de heren junioren van Samoerai Ronse traden 5 judoka’s aan.

Lander Devos en Nicolas Vanderspiegel traden beiden in de categorie tot 60kg aan. In deze poule van 9 judoka’s werd er stevig gevochten voor een plaats bij de laatste 4 . Nicolas vocht verdienstelijk maar betaalde de prijs voor het gemis aan ervaring. Lander Devos verloor zijn eerste kamp maar vocht terug en won op karakter al zijn herkansingen zodat hij zich plaatste voor de regionale kampioenschappen.

Ruben Liveyns streed in de -66kg, samen met 11 andere judoka’s, voor een ticket voor de regionale kampioenschappen. Ook hij verloor zijn eerste kamp (tegen de latere provinciale kampioen) maar won al zijn herkansingen zodat hij derde eindigde.

Yannis Vanden Daele (-73kg) wist zich te handhaven in een poule met 15 judoka’s en eindigde eveneens mooi derde.

Sebastiaan Geeraert En Jeroen Liveyns (-90 kg) moesten in een poule van 9 judoka’s strijden voor een plaats bij de laatste vier. Sebastiaan won zijn eerste kamp maar verloor zijn tweede en werd zo verwezen naar de herkansingen. In de kamp voor derde plaats verloor hij en werd dus uitgeschakeld voor de regionale kampioenschappen. Jeroen verloor zijn eerste wedstrijd door een kwetsuur en kreeg geen herkansingen.

10 van de 15 ingeschreven Samoerai judoka’s wisten zich te plaatsen voor de regionale kampioenschappen. Uiteraard hopen we dat enkele judoka’s zich weten te plaatsen voor het BK dat in Ronse plaatsvindt op 27 en 28 februari.

Met dank aan de coaches Karen en Ignace.

(Karen Van den Bossche en Bernard Vanden Daele)

Reacties

#2 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:42
Met 10 op 15 werden de Provinciale Kampioenschappen 2010 bij de jeugd een sukses voor Samoerai. Dat belooft voor de regionale van volgende week, waarbij de eerste vier van iedere kategorie zich plaatsen voor de nationale Kampioenschappen te Ronse , laatste WE van Februari.
Nadat de Kadetten en Beloften 4 medailles wisten te behalen, zorgden de Junioren met 6 gemedailleerden voor een grote dag. Het brons voor Shannen Delanghe, Zilver voor Hanne Dhondt, en het goud voor Maaike Degroote zorgden bij de dames voor dit sukses.
Bij de Heren was dat met brons voor Lander Devos, Ruben Liveyns en Yanis Vanden Daele.
Profiçiat aan allemaal.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe
#1 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:41
Proficiat aan de 4 gemedailleerden. Daarmee zijn Karen, Ilka, Thomas en Arne geplaatst voor de Regionale van volgende week.
Hopelijk doen de Juniors in de namiddag met even goed resultaat.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry