BRONS: Ruben Liveyns, Karen Delanghe, Ilka Dhondt

 

 

Verslag

 

Op zaterdag 13 februari kwamen de heren in actie op het regionaal kampioenschap. Voor Samoerai vertrok een delegatie van 3 junioren en 2 beloften naar Herentals.

Alle geselecteerden behaalden een plaats bij de eerste vier per provincie m.a.w. iedereen wordt ingedeeld in poules van 20 judoka’s (5 provincies met elk 4 judoka’s).

Omdat alle junioren (Lander, Ruben en Yannis) als derde waren geëindigd op de provinciale kampioenschappen moesten ze als eerste aan de slag.

Lander(-60kg) treedt in de eerste ronde aan tegen een judoka van Koksijde. In het gevecht om de kumikata wordt Lander aan het oog geraakt. Lander is even het noorden kwijt en van die gelegenheid maakt zijn tegenstander gebruik om hem te vloeren met een ippon seonage. Doordat zijn tegenstander verliest in de volgende ronde is Lander zijn herkansing kwijt en eindigt zijn kampioenschap daar.

Voor Yannis min of meer hetzelfde verhaal: eerste wedstrijd tegen Kane van judoclub Koksijde. Gedurende een wedstrijd die gelijk opgaat (er wordt zeer defensief gevochten) gaan ze samen naar de grond en krijgt Kane een Yuko. Met nog één minuut op de klok is Yannis niet bij machte om de situatie nog recht te trekken en verliest aldus met het kleinste verschil. Ook voor hem geen herkansing.

Ruben start zijn eerste partij overtuigend en wint met ippon. In zijn tweede wedstrijd moet hij uitkomen tegen de gedoodverfde favoriet Ken Kennes. Na drie minuten wedstrijd ( zeer mooie judowedstrijd) wordt Ruben gevloerd door Ken en aldus verwezen naar de herkansingen. Ruben wint zijn eerste herkansing en schuift zo verder op naar de felbegeerde derde plaats (die recht geeft op deelname aan de Belgische kampioenschappen). Ruben moet nog twee wedstrijden winnen voor een bronzen medaille. Hij wint zijn eerste partij door (een enigszins twijfelachtige) Han-suke-make, wat zoveel wil zeggen als uitsluiting van de tegenstander. Ook zijn laatste partij wordt gewonnen met dezelfde score. Ruben plaatst zich voor de Belgische kampioenschappen.

Na de wedstrijden van juniores betreden de beloften de tatami.

Voor Ronse zijn dat Arne Dedonder en Thomas Van Coppenolle.

Zowel Arne als Thomas weten hun eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Arne verliest vervolgens zijn volgende wedstrijd alsook zijn eerste herkansing en dus voor hem is het ook over and out. Nog één kans hebben we om ons nog te kwalificeren voor een plaats op de Belgische kampioenschappen. Thomas stoot door naar de herkansingen en mag uiteindelijk aantreden voor de wedstrijd voor de derde plaats. Hier komt hij uit tegen de judoka die hem heeft verslaan op de provinciale kampioenschappen. In een gelijkopgaande wedstrijd , waarin niet gescoord wordt, is de spanning te snijden. Thomas wordt enkele male bestraft voor passief vechten en schijn aanvallen. Ook de tegenstrever wordt hierop bestraft. Uiteindelijk beslist de hoofdscheidsrechter, na overleg met beide hoekscheidsrechters (reeds voor de derde maal) dat Thomas (in de golden score) nog een strafpunt krijgt waardoor hij de partij verliest.

Bij de jongens is er dus maar één judoka die doorstoot, hoewel we op voorhand onszelf wel iets meer kansen gaven. Het bewijst eens te meer dat iedere wedstrijd moet worden gevochten en dat de op papier sterkere judoka’s niet altijd met de overwinning naar huis gaan.

Met dank aan de coaches Ignace en Yens.

(Bernard)

Reacties

#2 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:46
Met brons voor Karen Delanghe en Ilka Dhondt plaatsen 2 Samoerai meisjes zich voor de Nationale jeugdkampioenschappen op Zaterdag en Zondag 27 & 28 Februari as. Profiçiat aan beide knappe judokas ! Dat is al een prestatie op zich.
Met Ruben bij de Heren -20, en Karen en Ilka bij de Dames -17 heeft JC Samoerai Ronse 3 vertegenwoordigers op deze nationale confrontatie in eigen stad.
Wij duimen voor hen, en hopen op knappe resultaten.
Maar ook de andere Samoerais Lander, Yanis, Arne, Thomas, Shannen, Hanne en Maaike hebben prachtig gepresteerd, ondanks niet plaatsing bij de 4 eersten, en verdienen daarvoor alle lof en respect.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe
#1 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:45
Profiçiat Ruben met je bronzen médaille.
Nogmaals werd bewezen dat ook een tikkeltje geluk nodig is om zich te plaatsen bij de eerste 4 van zijn kategorie. Volgende keer beter voor de jonge Samoerais.
Maar toch wordt Samoerai vertegenwoordigd op de Nationale Jeugd -Kampioenschappen te Ronse, op het laatste WE van Februari.
Hopelijk wordt het voor Ruben opnieuw een médaille, en liefst de gouden.
Good luck, en we zullen supporteren.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry