Foto’s

ZILVER: Karen Delanghe

5de: Ruben Liveyns, Ilka Dhondt

 

 

Verslag

 

Dit jaar verdedigden Ruben Liveyns, Karen Delanghe en Ilka Dhondt de belangen van Samoerai op het Belgisch kampioenschap voor de jeugd op 27 en 28 februari.

Ruben kwam in zijn eerste wedstrijd uit tegen Jeremy Bonni (JC Herstal). Ruben liet mooi judo zien, maar kon zijn wedstrijd niet winnen. In de herkansing won hij van Gatien Vanneste (JC Kanido-Herseaux) en plaatste zich zo voor de wedstrijd om de derde plaats. Ruben haalde alles uit de kast en kwam met waza-ari voor te staan tegen Sören Haspers (ASV Judo Arendonk). Halverwege de wedstrijd werd hij echter onverwachts gecounterd en verloor hij alsnog de wedstrijd. Een vijfde plaats voor Ruben.

Karen begon met een vlotte ippon tegen Kelly Meuris (JC Templeuve). Ook Evelyne Audiens (JC Antwerpen United Judo) werd in minder dan 30 seconden gevloerd. In de finale moest Karen de duimen leggen tegen Evi Vermandere (JC Yoshi kan Booischot).

Karen ontving voor haar zilveren medaille een beker van Roland De Buysscher, voorzitter van de Persbond van Ronse.

Ilka had net als Karen weinig zin om lang op de mat te staan. In geen tijd scoorde ze ippon tegen Maude Jooris (JC Rebecq), maar verloor even rap haar tweede wedstrijd tegen Elza Dauti (JC Antwerpen United Judo). In de kleine finale moest Ilka genoegen nemen met de vijfde plaats, na verlies tegen Inneke Uyttendaele (JC Kumuchi Berlare).

Reacties

#1 HIMPE Gilbert 15-04-2011 16:52
Een dikke profiçiat voor Karen met de zilveren médaille op het Belgisch Kampioenschap in eigen stad. Dik verdiend, en nogmaals het bewijs van haar intrensieke klasse. Een grote opsteker voor Samoerai, het trainerskorps en het Bestuur. Haar voorbeeld zal hopelijk gevolgd worden door de jonge Samoerais, die zien tot wat inzet en volharding kunnen leiden.
Maar ook Ruben en Ilka hebben zich waardige Samoerais getoond. Vooral Ruben, die met een straat voorsprong de laatste minuut inging, maar verraden door zijn temperament, verrassend werd gecounterd.
Ook Ilka mag terugblikken op een gelaagd Kampioenschap.
Beiden verdienen alle respect, en we zijn fier op de 3 verdedigers van de Samoerai-kleuren.
Stichter-Erevoorzitter Gilbert Himpe

Comments are now closed for this entry