ZILVER: Karen

Verslag

Regionale kampioenschappen Dendermonde 19/10/2013

Met zes judoka’s van Samoerai Ronse trokken we naar Dendermonde om deel te nemen aan de regionale kampioenschappen judo voor senioren. Shannen Delanghe, die ook geplaatst was voor dit kampioenschap, liet verstek gaan omwille van schoolverplichtingen.

Bij de dames moesten Hanne D’Hondt en Karen Delanghe aantreden in de voormiddag.

Hanne, die meedeed in de categorie tot 70 kg, moest in haar eerste wedstrijd de duimen leggen tegen de latere derde van deze categorie. In haar herkansing stond Hanne met Waza-ari en Yuko voor maar in de eindfase liet ze zich toch verassen. Ippon door houdgreep en einde tornooi voor Hanne.

Karen walste, zoals we van haar gewoon zijn, voorbij haar eerste tegenstander. De volgende wedstrijd beloofde van een heel ander kaliber te worden. Tegen, de op papier sterkere, Rani Declercq, werd het een moeilijke wedstrijd. Door de klasse van Karen en door haar flitsend en agressief judo weet ze, verdiend, het laken naar haar toe te trekken. Plaats in de finale!! Deze finale moet gevochten worden tegen de oudere en meer ervaren Sofie Michiels. Karen wordt (foutief maar niet bestraft) gewurgd en  klopt af. Verdiende tweede plaats maar toch een beetje frustratie omdat ze niet heeft kunnen tonen wat ze in haar mars heeft. Meer dan verdiend door naar het BK in Herstal! Laat ons niet vergeten dat ze voor het eerst aantreedt in een hogere gewichtsklasse (-52 kg) en dat ze tenslotte nog altijd maar eerste jaar junior is – “the best is yet to come”.

Bij de heren kampen 4 judoka’s van Samoerai Ronse.

In de -100kg treedt Seba in de arena. Het is vrij snel duidelijk dat het niveau van het RK niet te vergelijken is met dat van PK. Na twee verliesmatchen is het einde tornooi voor Seba.

In de -66kg treden Arne De Donder en Tom Delange aan. Arne verliest zijn eerste wedstrijd na de reguliere 5 minuten omdat hij één shido had gekregen. Hij krijgt geen herkansing meer en ook voor hem einde tornooi. Tom Delange wint overtuigend zijn eerste wedstrijd met een fantastische veeg. De tweede wedstrijd komt hij Yuko achter maar hij  is niet meer bij machte om het tij te keren. In de herkansing hetzelfde scenario. Hij vecht voor wat hij waard is maar komt waza-ari achter en ook deze maal wordt de wedstrijd beslist met de score waarmee hij achter kwam. Einde tornooi voor Tom. 

Yens mag als laatste de arena betreden. Hij komt uit in het sterk bezet deelnemersveld van de -73 kg. Hij wint , zoals we gewoon zijn van hem, zeer overtuigend zijn eerste kamp. De tweede wedstrijd verloopt al een stuk moeizamer maar tegen zijn naamgenoot (Mathias Degroote) uit Ingelmunster weet hij toch de overwinning te behalen (Later zou blijken dat Yens ziek was de voorbije week waardoor hij niet volop zijn kans kon gaan). Derde wedstrijd is tegen Tom Van Herck (de latere winnaar van het tornooi). In een mum van tijd wordt Yens met ippon gevloerd. In de herkansing kan Yens geen vuist meer maken en verliest voor de derde plaats. Ook einde tornooi voor Yens.

 

Proficiat aan alle deelnemers  en vooral proficiat aan Karen  die zich, als enigste van onze club, wist te plaatsen voor het Belgisch kampioenschap in Herstal.

Een speciaal woord van dank aan onze coach Sami Loussif. Hij was een echte steun voor onze competiteurs.

(Bernard)

Reacties

#1 Gilbert Himpe 22-10-2013 16:59
Wat een talent toch die Karen Delanghe!
1e jaars Juniore, en zilvereren médaille bij de Seniors!
Maar dat is er dan ook eentje uit de stal Delanghe, zus van Shannen en van dat ander talent, broer Yorben.
Pa Patrick en Ma Natasha mogen fier zijn op hun kroost.
Profiçiat aan Karen en haar familie.
Jammer dat de andere Samoerais niet op de podiums konden.
Hopelijk beter volgende maal? Volhouden en trainen !
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C. Samoerai Ronse.

Comments are now closed for this entry