Op zondag 17/11/2013 kwamen onze 3 ploegen in actie op de interclub.

De damesploeg (2de afdeling) kwam in de voormiddag op de mat in Kruishoutem. De Samoerai lady's wonnen tegen 3 van de 4 ploegen.

De tweede herenploeg (3de afdeling A) vocht op hetzelfde moment in Aardooie. Eindresultaat: 4 x winst op 4.

In de namiddag was het aan de eerste herenploeg (2de afdeling A) om zich te bewijzen. Met slechts 3 judoka's stuurden ze de tegenstand naar huis met 4 x 3 ippons.

Een indrukwekkende prestatie van onze drie ploegen.

Op naar volgende week!

Supporters worden verwacht op zaterdag 23 (10u: 2de herenploeg, 14u: damesploeg) en op zondag 24 november (10u: eerste herenploeg) in de Topsporthal in Gent.

Foto's volgen...

Merci Stijn voor de foto's!

 

DAMES

De damesploeg presteerde sterk op de eerste dag van de interclub in Kruishoutem. Ze versloegen drie van de vier ploegen.

Winst tegen Brugge (3-2), winst tegen Brecht (3-2), verlies tegen Moorsele (2-3) en winst tegen Bavikhove (3-2).

Karen Delanghe toonde dat ze terecht 3de werd op het BK en won al haar wedstrijden. Shannen Delanghe vocht goed maar miste kracht door het afvallen, ze haalde toch 3 overwinningen binnen. Hanne Dhondt verbaasde en zorgde voor belangrijke punten. Karen Van den Bossche kwetste zich in haar eerste wedstrijd (overstrekte elleboog bij klem), maar wist toch nog haar laatste kamp met ippon te winnen. Quirine verweerde zich zoals het moest in de +70, de tegenstand was echter iets beter. Quirine bezeerde zich helaas in haar laatste wedstrijd. Hopelijk alles ok tegen volgende week.

Bedankt aan Natasha om te coachen!

 

HEREN 1

Verslag interclub 2013 door el presidente

Met een zwaar gehavende ploeg, Filip Huvelier gekwetst, Lander Devos ook gekwetst en Sami Loussif verhinderd door het werk, richting Kruishoutem, met Jens Degroote, Ignace Hart en Vincent Noterman. Het doel was duidelijk, ambitie om naar eerste klasse over te gaan.

Spanning alom bij de start van de eerste kamp tegen Hooglede met een ex-Belgisch kampioen bij de zwaargewichten. Maar samoerais zijnde trokken noch Jens, Vince en Ignace zich hier iets van aan en wonnen vlot elk hun kamp met ippon. De toon was gezet. Einduitslag 3-2.

Zowel Beveren, Oostende als Pierre San moesten de duimen leggen voor ons trio dat er duidelijk zin in had. Allen moesten ze het onderspit delven met dezelfde einduitslag 3-2 met een maximum van de punten.

Resultaat van dag 1, enkel samoerai kon al zijn wedstrijden winnen met ippon en staat op de eerste plaats. Volgende week gaan we als ongeslagen leider van onze groep naar Gent met de versterking van Sami en hopelijk kunnen we op hetzelfde elan verder werken. Dikke proficiat aan Jens, Vincent en Ignace, ook mijn welgemeende dank aan de vele supporters die onze judoka's mee op sleeptouw genomen hebben.

It's great to be a samoerai!

Bart

 

HEREN 2

Het deed mij verschrikkelijk veel plezier - ’s morgens afspraak aan de dojo om tien voor acht - iedereen stond al klaar te wachten - van motivatie gesproken !!

Allen richting Ardooie voor de eerste confrontatie in derde A.

Iedereen op gewicht, iedereen met de juiste vergunning, iedereen gebrand op een goede prestatie.

Met Harry aan het roer starten we onze eerste wedstrijd tegen judoclub Brugge.

Een beetje aftasten, een beetje zoeken. Samoerai Ronse doet wat moet en wint met 4 overwinningen tegen twee.

Volgende wedstrijd is tegen A.Plovier (ook een Brugse club).

Tom Delange voor de kick-off in de -81 kg: winst met ippon
Tom Vanden Daele in de -90kg: winst met ippon
Bruno Vandehende in de +90kg: winst met ippon
Lorenz Bordon verliest zijn wedstrijd in de -60kg
Arne Dedonder wint met ippon in de -66kg
Kevin Mukakabera wint met ippon in de -73 kg

A. Plovier wordt naar huis gestuurd met 5-1

In de volgende wedstrijd tegen Bavikhove tekenen we voor de dezelfde eindstand (5-1).

Thomas, Arne, Tom, Tom en Bruno winnen met ippon. Enkel Kevin wordt bestraft door de broek te nemen en verliest met ippon.

Laatste wedstrijd is tegen Lichtervelde. Op papier de moeilijkste tegenstander van deze dag. Samoerai Ronse staat paraat en blikt judoclub Lichtervelde ook in met 5-1.

Judoka’s van dienst zijn Lorenz, Arne, Tom, Tom, Kjell en Bruno. Enkel Kjell verliest zijn partij maar dit kan worden toegeschreven aan gebrek aan wedstrijdervaring.

Na deze formidabele prestatie van de groep kan ik niet anders dan een gelukkig man zijn.

Met een grote dank aan de supporters en begeleiders die zich de moeite van de verplaatsing hebben getroost.

Met een speciaal woord van dank aan onze coach, Harry Van Barneveld.

Volgende week wacht ons de moeilijke taak om te bevestigen maar ik heb er alleszins het volste vertrouwen in.

Iedereen op post volgende week zaterdagmorgen !!

Bernard

Reacties

#1 Gilbert Himpe 18-11-2013 11:03
Dit is nog eens op zijn Samoerais! Wat een sukses! Proficiat aan allen! En wat mij uitermaate verheugd: de ambite en de focus om terug naar 1e klasse te gaan bij de groten.
Hopelijk zullen ondertussen jonge Samoerais zoals Yorben Delanghe worden gevormd die dit moeten waarmaken, want nu hebben de sedert lang gevestigde waarden dit geklaard. Klasse gaat niet verloren! Maar de toekomst moet worden verzekerd door jong bloed.
Ook bij de dames zit het opnieuw in de goede richting met daverend sukses. Het voorbeeld van de Delanghes werkt inspirerend. Maar wat gezegd over Karen Vandenbossche!
Groot voorbeeld van inzet en toewijding. Super!
Wegens familiale omstandigheden kon ik er niet bijzijn, hopelijk wel volgende Zondag, waar ik naar uitzie. Good luck Samoerai.
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C. Samoerai Ronse.

Comments are now closed for this entry