Als allereerste keer in U21 wist Jarne dat hij normaal in Eindhoven niet veel kon doen. Gezien de uitnodiging echter vechten in Braziliaans systeem voorzag en we toch in de buurt waren op weekend, schreef hij toch in met het idee van in een poule drie keer te mogen vechten en zo ervaring op te doen. Niets Braziliaans systeem... een gewone reeks van 40 judoka's met dubbele herkansing. Jarne krijgt een beer van een Fransman voor de neus, nochtans ook een eerste jaars, en moet na 26 seconden al een ippon verwerken. De Fransman strandt in de kwartfinale en dus ook geen herkansing meer. Provinciaal kampioenschap wordt de volgende uitdaging.

Nele

 

Berne nam afgelopen zaterdag deel aan een tornooi in Eindhoven. De Dutch Open is een groot tornooi waar veel buitenlanders uit heel Europa op af komen, zo ook uit het kleine België.

In de categorie -73 kg waren ze met een kleine 60 judoka's. 

Berne won zijn eerste twee kampen maar verloor zijn 3de wedstrijd tegen de latere winnaar. Hij stond nochtans met een yuko voor op zo'n 30 seconden van het einde maar liet zich toch nog verrassen. Grote zonde. In zijn herkansing vloerde Berne een Duitser dus toch nog medaillekansen. Maar in z'n vijfde gevecht moest Berne het onderspit delven... Einde tornooi, weg medaillekansen.

Berne was er dicht bij maar dat is judo.

Volgend jaar opnieuw richting Nederland!

Piet

Reacties

#1 Gilbert Himpe 23-01-2017 13:14
Dutch Open is altijd een zware competitie.
Maar je hebt opnieuw gestreden voor de podiumplaatsen Berne. Dat belooft voor de komende opdrachten.
Sukses gewenst.
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C. Samoerai Ronse.

Comments are now closed for this entry