GOUD: Berne (U18)
BRONS: Yorben (U21)

5de: Wout (U21), Jarne (U21), Megane (U15)

Arthur (U15) verloor zijn eerste wedstrijd en mocht niet herkansen

 

Vlaamse kampioenschappen Tielt op 11 & 12 februari 2017

Op zaterdag kwamen de U18 (Berne) en de U21 (Wout, Jarne en Yorben) op de tatami.

Berne begon aan de VK zoals hij was begonnen aan de PK en stond in geen tijd in de finale. In deze finale maakte hij geen fouten en mocht hij terecht plaatsnemen op het hoogste schavotje. Mooie eerste plaats en op naar Herstal volgende week.

Bij de U21 begon Wout goed aan de competitie en wist zijn eerste wedstrijd te winnen. Hij had zich lichtjes gekwetst en kon daardoor niet voluit gaan in de volgende wedstrijden en eindigde spijtig genoeg op de ondankbare vijfde plaats.

Jarne deed hetzelfde en wist de eerste wedstrijd te winnen. Tweede wedstrijd ook mooi winnend afgesloten en zo stoot Jarne door naar de halve finale. Hier komt hij uit tegen de latere winnaar van het toernooi waardoor Jarne naar de kamp voor brons wordt gestuurd. Spijtig genoeg kan hij daar de bovenhand niet nemen en ook voor Jarne de spijtige vijfde plaats.

Laatse voor zaterdag is Yorben. Yorben heeft een lastige eerste match die hij slim en mooi afwerkt. Eerste zege is binnen en op naar de volgende. Yorben krijgt ook latere winnaar voorgeschoteld en moet ook na lastige wedstrijd naar de herkansingen.

Na twee mooie wedstrijden met veel strijdlust kan Yorben de bronzen medaille binnenhalen en zich nu voorbereiden op Herstal.

Na een eerste dag 2 medailles en 2 vijfde plaatsen. Mooi judo gezien enig enkele werkpuntjes. Proficiat aan jullie alle 4.

 

Op zondag nog twee judoka’s die mogen aantreden op de VK in de leeftijdscategorie U15.

Eerste die mag aantreden is Arthur. Misschien nog een beetje meer onder de indruk van het hele gebeuren dan op het PK verliest Arthur zijn eerste wedstrijd en heeft spijtig genoeg geen herkansing. Toch een prestatie geleverd en fier wat hij heeft laten zien op PK en VK. Blijven trainen en op naar volgend jaar waar we zeker meer mogen verwachten.

Vervolgens is Mégane aan de beurt. Mégane is de hele week ziek geweest waardoor zij woensdag de training moest overslagen. Nog steeds niet volledig hersteld en op halve kracht heeft zij heel hard haar best gedaan en moet spijtig genoeg tevreden zijn met een vijfde plaats. Op volle sterkte en zonder ziek te zijn stond zij zeker op het podium. Blijven trainen en op naar volgende jaar.

 

Wederom een fiere coach

 

Ignace

 

Reacties

#1 Himpe Gilbert 13-02-2017 08:37
Felicitaties voor de 2 verwachte gemedailleerden met
Goud voor Berne en Brons voor Yorben.
Berne is ook de topkandidaat voor de Belgische titel volgende Zondag. Yorben, als 1e jaars belofte, deed het schitterend op de VK. Het podium op het BK zou prachtig zijn. Wij supporteren voor de 2 Samoeraitoppers.

Comments are now closed for this entry