Twee samoerais wisten zich vorige week te plaatsen voor het BK en mochten vandaag meestrijden voor een podiumplaats.

Berne was de eerste die mocht aantreden in de U18. In zijn eerste wedstrijd rekent hij moeiteloos af met zijn tegenstander. In de halve finale neemt hij het op tegen Neil De Laat, beiden kennen elkaar heel goed en we krijgen een heel mooie wedstrijd te zien. Berne wint de wedstrijd en mag de finale betwisten tegen Aabassi (eerste van het Waals kampioenschap), ook al geen onbekende. 

Het wordt een lastige wedstrijd en op het einde krijgt Berne een wazari tegen die toch heel wat vragen oproept zeker met de nieuwe reglementen. Jammer valt de wazari ook op 10 sec van het einde, zilver voor Berne maar zeker een hele mooie prestatie en Berne heeft heel mooi judo laten zien.

Volgende was Yorben die op VK een bronzen medaille wegkaapte en zo zijn deelname aan BK veilig stelde.Eerste wedstrijd komt Yorben voor met wazari, en niet veel later beslecht hij de wedstrijd met ippon en stoot door naar de halve finale. Deze is een heruitgave van de kwartfinale op VK tegen Persyn Kobe. We krijgen een waar spektakel te zien. Yorben zit heel goed in de wedstrijd en heeft de bovenhand maar komt dan ongelukkig achter met wazari. Yorben blijft echter jagen waardoor zijn tegenstander strafpunten krijgt, spijtig genoeg laat de scheidsrechter achterwege om de reglementen toe te passen waardoor Persyn wint, maar niet terecht. Yorben verdiende hier om door te stoten naar de finale maar er werd door de scheidsrechter anders over beslist. In de strijd om brons krijgt Yorben met Tagayev ook een lastige tegenstander te verwerken. Wederom van in het begin aanvallend judo laten zien en met recht en reden de bronzen medaille gehaald.

Berne en Yorben hebben vandaag heel mooi judo laten zien en ook vechtlust. Ik ben heel trots dat ik hen mocht begeleiden als coach. 

Dikke proficiat aan jullie twee en ook jullie familie die er altijd bij is voor jullie.

Ignace

Reacties

#1 Gilbert Himpe 20-02-2017 10:11
Voor het Zilver van Berne en het Brons van Yorben: een grote proficiat ! Wat zijn dat toch wel superkampioenen !
En te zien naar het verslag van begeleider Ignace die ook een dikke pluim verdient, ware de titel niet onverdiend geweest. Maar Podium halen in een BK is altijd bewijs van klasse, en dat hebben ze zeker. Natuurlijk speelt de scheids soms een beslissende, en niet steeds een correcte rol. Maar supporters als wij zijn niet ontgoocheld, we weten dat beiden ons nog mooiere resultaten zullen bezorgen. Ze mogen fier zijn, want niet alleen super-competiteurs, maar ook flinke studenten.
Maar zoals Ignace zegt, de ouders en familie spelen ook een grote rol, en mogen bij deze delen in alle lof voor hun kroost.
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C. Samoerai Ronse

Comments are now closed for this entry