Dag 1:  Na aankomst en installatie zijn we met de kleinsten naar Fabrice gefietst om onze spieren wat op te warmen en ook een beetje boksles te krijgen. In de namiddag hebben we dan gewisseld met de andere groep en zijn we gaan airsoften. Dit is een soort paintball maar met kleine balletjes. Na deze activiteit zijn we terug gefietst naar de dojo en na ons verder geïnstalleerd te hebben, hebben we nog lekker gegeten ook.

 

Dag 2: Na een stevig ontbijt en ons lunchpakketje klaar te maken hebben we onze fietsen terug van stal gehaald om te beginnen aan een tocht van ongeveer 20 km richting de ‘Moulin du Mouflu’ van oud judoka’s Jan en Rik Foulon. Daar hebben we in de namiddag nog enkele leuke activiteiten gedaan zoals rijden met speciale brommers op batterij en fietsen die worden voortgestuwd met een loopband. Ook hebben we petanque gespeeld, een letterzoektocht en gevoetbald. Na een vieruurtje zijn we dan aangezet voor een dropping waarbij we eigenhandig de weg terug naar de Moulin moesten vinden. Na aan een plaatselijke bewoner de sneltste weg te hebben gevraagd waren we vroeger dan Jan en Rik verwachtten terug ter plaatse.

Tijdens onze dropping werd er in de ‘Moulin de Mouflu’ naarstig gewerkt aan een lekkere BBQ voor ons, waarna we terug naar de dojo keerden en na een welverdiende douche ons bedje opzochten.

 

Dag 3: Na het wekken kregen we een lekker ontbijtje voorgeschoteld door Jacqueline en Angélique en zijn we met z’n allen vertrokken naar het ROSCO waar we ons mochten uitleven op de klimmuur.In de namiddag kregen we eventjes tijd om te genieten van een momentje rust of enkele spelletjes. 

Nadien kregen we de kans om ons tegen elkaar uit te leven met sumopakken. Een toffe maar vermoeiende ervaring. 

 

Dag 4: Na het ontbijt zijn we vertrokken naar de Ijsmolenhoeve waar we vele toffe dingen hebben gedaan zoals lasershooting/ paintball, een hoogteparcours, deathtride en de mangrove route over het water waar natuurlijk niet iedereen droog uitgekomen was. Als toetje kregen we ook nog een ijsje voor we met de fiets terug naar de judo vertrokken waar Jacqueline en Angélique ons verwelkomden met versgebakken pannekoeken.

 

Dag 5: Vandaag de laatste dag en na het ontbijt even tijd om al ons gerief op te ruimen en ons zwempak klaar te maken, waarna we vertrokken naar de ‘Rozebroeken’ om te genieten van een zwemdagje. Daarna terug naar de dojo waar onze ouders ons opwachten en wij nog een lekkere hotdog voorgeschoteld krijgen vooraleer we moe maar voldaan terug naar huis keren.

 

De Paasboys.

 

Verder wil ik graag een grote dank u zeggen aan alle mensen die ons hebben geholpen: Jacqueline, Angélique, Natacha, Staycey en Christa in de keuken, Pascal, Michael, Patrick, Didier, Christian, Benoit voor de begeleiding. Moest ik nog iemand vergeten zijn, sorry maar na deze drukke week kan ik niet alles onthouden ;) Maar ook een grote dank u aan deze mensen.

Reacties

#1 Vandenhoeke kathleen 14-04-2017 07:20
Ze zullen hen goed gehad hebben de kinderen en trainers en begeleiders
Chapeau voor alle helpers
Bedankt voor zo goed op alle kinderen te kijken en zorg van te dragen

Comments are now closed for this entry