U18

Dit weekend was er een rankingtornooi in Lommel.

Voor het eerst vocht Berne in de -81 kg.

Er waren verschillende nationaliteiten aanwezig maar vooral de onvermijdelijke Nederlanders waren talrijk afgezakt naar Limburg.

Berne won zijn poule en mocht naar de finales waar hij 2 wedstrijden op rij won en zo belandde hij in de halve finale.

Die verloor hij tegen, jawel, een Nederlander (de latere winnaar van het tornooi).

Dan maar focussen op brons.

Dat werd een slopende wedstrijd waar Berne in de golden score won met een ippon.

De medaille was binnen!

Het podium gevuld met 3 Nederlanders en onzen Berne.

Piet

 

U21+

Op zondag 29 oktober zijn we met 3 samoerai's naar Lommel afgezakt om deel te nemen aan de Flanders Cup. Bij dit tornooi mag je als Vlaming slechts deelnemen indien je minimum een top 5 behaalde bij de Vlaamse Kampioenschappen.

Wout (-21, -55kg) zat in een poule met 3 deelnemers maar verliest helaas 2 keer. Het grappige was dat Wout moest kampen met de vest van Yorben en een Amerikaan (zijn eigen kimono was te klein)

Jarne (-21, -66kg) zat in een poule van 4 deelnemers (waaronder de latere winnaar). Verliest helaas 3 keer, nochtans wazari voorsprong tegen een Nederlander die later kampt voor de 3de plaats tegen Yorben.

Yorben (-21, -66kg) zat ook in een poule van 4. Yorben scoort 3 ippons tegen een Belg, een Brit en een Noor. Op naar de halve finale tegen de Belgische Kampioen. Daar maakt hij een inschattingsfout en verliest. De kamp om de 3de plaats was dus tegen de Nederlander die gewonnen had van Jarne. Yorben had iets recht te zetten voor zijn trainingsmaat en zo geschiedde: 3de plaats.

Coach Patrick

Reacties

#1 Gilbert Himpe 31-10-2017 16:26
En of ze het waar maken, onze talentvolle judokas!
Van Berne weten we dat hij op zijn jeugdige leeftijd de grote klasse heeft, en dat ook bewijst, nu in zijn nieuwe gewichtscategorie van -81.Proficiat Berne met brons!
Brons ook voor Yorben in het internationaal "Flanders Cup" bewijst nogmaals dat ook hij één van de toppers blijft bij de Belgische judokas. Proficiat hoor!
Voor Wout en Jarne moeten training en + kilos hen naar een hoger niveau tillen, en dat komt wel. Doorbijten !!!
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C. Samoerai Ronse

Comments are now closed for this entry