Berne Belgisch kampioen.

Wout en Yorben behalen zilver.

7de plaats voor Warre.

Dikke proficiat allemaal!

 

Verslag Belgische kampioenschappen 13 Feb 2016

Met 4 judoka’s vertrokken richting Herstal om daar te vechten voor een plaats bij de laatste 4 van België. In leeftijdsgroep U18 vochten voor Samoerai Roman Wout (-46kg), Berne De Donder (-66 kg) en Demeurisse Warre (-81kg). Bij de U21 hadden we Delange Yorben (-55kg).

Eerst was Wout aan de beurt, hij kwam moeilijk op gang en het duurde dan ook de volle wedstrijd vooraleer Wout het laken naar zich toe kon trekken. (Die skistage met school zal er wel voor iets tussengezeten hebben), winst met een mooie waza-ari in de laatste 7 seconden. Zijn tweede wedstrijd ging dan veel vlotter en na een mooie wurging verzekerde hij zich van een plaats in de finale.

Daar was de tegenstand en de vermoeidheid een beetje sterker en moest Wout het onderspit delven, maar toch een mooie tweede plaats.

Dan over naar Berne. Ook hij kwam moeilijk op gang maar won toch verdienstelijk zijn eerste wedstrijd. Tweede wedstrijd was een lastige klant en ze kenden elkaar, na een mooie overname kon Berne zo ook doorstoten naar de finale. Na een mooie beweging en een gekregen ippon van de scheids waren wij al aan het juichen, maar dat was buiten de video refs gerekend. Die kenden slechts een waza-ari toe, nog niet gedaan voor Berne. Maar niet veel later kwam de beslissende tweede waza-ari, waardoor Berne nu officieel Belgisch kampioen was.

Warre kreeg in de eerste wedstrijd een moeilijke tegenstander en verloor met juji-gatame waarbij hij zich ook bezeerde aan de elleboog. In zijn eerste herkansing klimt hij mooi op voorsprong en krijgt een waza-ari. Daarna wil hij zijn tegenstander verassen met een counter maar raakt daarbij zijn been aan en krijgt hansoku make. Einde voor Warre die ook nog de gevolgen voelt van de skistage met school. 

Nu nog Yorben op de rails krijgen voor zijn gevechten. In zijn eerste wedstrijd komt hij ook moeilijk op gang maar besluit met een overwinning. Halve finale moeten we Yorben in de eerste 30 seconden ook wakker roepen en Yorben stoot door naar de finale. In de finale wacht met Wiliam Hale een zware kandidaat, Yorben begint goed aan de wedstrijd maar zijn tegenstander speelt het niet even fair en smeert Yorben twee strafpunten aan door hem echt buiten te duwen. Mooie, maar harde match die spijtig genoeg niet in het voordeel van Yorben uitdraait. Een mooie tweede plaats is hem toebedeeld.

Als coach en trainer kan ik niet meer dan tevreden zijn met het behaalde resultaat van onze judoka’s, ze hebben gevochten als echte samoerais. Ze hebben karakter getoond zelf bij achterstand en een scheve situatie toch nog kunnen rechtzetten. Dikke proficiat aan alle 4.

Graag nog een dikke dank u aan de supporters die onze judoka’s aangemoedigd hebben.

 

Ignace

 

 

Reacties

#1 Gilbert Himpe 23-02-2016 15:39
In afwachting van het verslag, alvast een dikke profiçiat aan Belgisch Kampioen Berne, en viçe-Kampioenen Yorben en Wout. Warre, met tegenslag, toch goed gepresteerd. Prachtige prestaties van alle 4, want het podium op een BK is smal, en niet altijd évident, ook als men soms de beste is. Maar een Kampioenstitel is altijd super toch! We zijn fier op deze Samoerais.
Gilbert Himpe Stichter-Erevoorzitter J.C.Samoerai Ronse.

Comments are now closed for this entry