• 1. Waarom judo?

  - Judo is een veelzijdige en actieve sport. Ideaal voor kinderen om wat energie op een speelse manier kwijt te raken.

  - Naast een stevige opwarming is er tijd voor techniek (zowel op grond als rechtstaand) en randori (oefengevecht). Zowel lenigheid, coördinatie, snelheid, kracht, uithouding, ... komen aan bod.

  - Judo is een Japanse gevechtsport waar veel aandacht wordt besteedt aan discipline, respect, inzet, karakter en doorzettingsvermogen...

  - Verder wordt er tijdens de training geleerd om te gaan met winst en verlies.

  - Buiten deze voordelen is judo gewoon een hele leuke sport en zeker het proberen waard! Kom dus eens langs in onze dojo (= judozaal in het Japans) om met eigen ogen te zien hoe leuk judo is!

  - Judo is natuurlijk niet alleen een geschikte sport voor kinderen/jongeren! Ook volwassenen kunnen deze sport beoefenen zonder limiet van leeftijd.

 • 2. Is judo iets voor mij?

  Dit kom je te weten door het te proberen! Bij Samoerai Ronse kan je 4 gratis proeflessen volgen. In de maanden september en oktober heb je zelfs recht op 8 keer gratis proberen. Meer info: start to judo

 • 3. Hoe verloopt de eerste les?

  Heb je besloten om een aantal gratis judolessen te volgen? 

  - Kom de eerste les dan zeker 30 minuten voor aanvang van de training naar onze dojo.

  - Voorzie sportieve kledij, dan kan je de dag zelf nog op de mat.

  - Je kan (tegen de tweede les) een judopak van de club lenen tegen waarborg (zolang de voorraad strekt).

  - Vul een voorlopig inschrijvingsformulier in (op voorhand of in onze dojo).

  - Je mag nu op de mat: tijd voor een stevige opwarming, leren vallen en je eerste judotechniek. 

  - Je bent vanaf de eerste les verzekerd door de Vlaamse Judofederatie!

  - We verwachten je!

 • 4. Wanneer kunnen kinderen starten met judo?

  Bij Samoerai Ronse mogen kinderen op de mat vanaf 6 jaar (of wanneer ze in het eerste leerjaar zitten).

 • 5. Kunnen volwassenen starten met judo? Is het nog niet te laat voor me?

  Het is nooit te laat. Er staat geen leeftijd op het beoefenen van judo.

  Kom zeker langs om uit te proberen of het iets voor jou is. We bieden 4 gratis lessen aan (8 gratis lessen in september en oktober).

  De volwassenen (+15 jaar) trainen op woensdag van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 16.30 tot 18.00 uur.

 • 6. Wanneer zijn de trainingen?

  De eerste groep (6 tot 10 jaar) traint op woensdag van 17 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 15 uur.

  De tweede groep (10 tot 15 jaar) traint op woensdag van 18 tot 19.30 uur en op zaterdag van 15 tot 16.30 uur.

  De derde groep (+15 jaar) traint op woensdag van 19.30 tot 21 uur en op zaterdag van 16.30 uur tot 18 uur.

  Voor de judoka's vanaf oranje gordel is er 2 keer per maand op zondag een extra technische training voorzien. Voor de precieze data klik hier.

 • 7. Waar gaan de trainingen door?

  De trainingen worden gegeven in onze zelfgebouwde dojo op het domein van de basisschool Glorieux in Ronse (Sint-Pietersnieuwstraat 22).

 • 8. Wie geeft er training?

  Ons trainersteam bestaat uit BLOSO gediplomeerde trainers en hulptrainers. Ze zijn goed voorbereid en hebben een verschillende manier van aanpak naargelang de leeftijd en het niveau van de judoka's. 

  Onze jeugdtrainers hebben een speelse en plezierige manier om judo aan te leren. Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor de waarden van het judo.

 • 9. Moet ik deelnemen aan wedstrijden?

  Wedstrijden zijn niet verplicht. Ze zijn enkel voor judoka's die willen deelnemen. Wanneer je hiervoor kiest, proberen de trainers je op de best mogelijke manier te begeleiden.

 • 10. Hoe kan ik mijn volgende gordel behalen?

  Om te kunnen overgaan naar de volgende gordel heb je voldoende aanwezigheden op training nodig. Verder verwacht elke gordel een bepaalde kennis (Japanse woordjes, technieken, valtechnieken, ...).

  Wat je moet kennen en hoeveel aanwezigheden je nodig hebt, staat vermeld in het examenboekje dat je kan kopen in de dojo.

  Om te testen of je alles voldoende beheerst is er elke eerste zondag van de maand examen in onze dojo. De data vind je terug op onze website en in de dojo. Inschrijven is noodzakelijk.

   

 • 11. Moet ik trainen met een judopak?

  De basisuitrusting in het judo is een judogi (=judopak). De judogi bestaat uit een kimono (=judovest) een zubon (=judobroek) en een obi (=gordel).

  Tijdens de gratis lessen word je op de mat verwacht in sportieve kledij. Je kan ook een judogi van de club lenen tegen waarborg.

  Na de proefperiode is het tijd om je eigen judogi te kopen. Dit kan bij ons in de dojo. De prijs varieert afhankelijk van de grootte tussen 25 en 35 euro (kindermaten)

 • 12. Hoeveel kost een lidmaatschap bij Samoerai Ronse?

  Lidmaatschap voor één jaar kost €140 (-18 jaar) en €165 (+18 jaar). Het lidgeld kan cash betaald in de dojo of overgeschreven worden op rekeningnummer 285-0343357-06 met vermelding van je naam. 

  Lidmaatschap houdt in: aangesloten bij de Vlaamse Judofederatie (VJF), verzekerd tegen ongevallen tijdens het judo, trainen in elke Belgische judoclub, maandelijks Saminfootje, magazine Judocontact VJF, Samoerai T-shirt (voor de jeugd) (zolang de voorraad strekt).